Rom Via dei Fori Imperiali

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Via dei Fori Imperiali är den väg i Roms centrum som går från Piazza Venezia till Piazza Colosseum var Colosseum också ligger. Vägens ursprungliga namn var Via Triumphale och byggdes under Benito Mussolinis regeringstid och invigdes den 9:e april 1932.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Öppningen av denna väg förstörde ett av de mest extraordinära områden i staden var flera renässans- och medeltida byggningar låg ovanför ruinerna av det antika Forum. Vägen går över Trajans Forum, Augustus Forum och Nervas Forum, av vilka man kan se ruiner på båda sidor av vägen.

Då man i sin tid anlagde denna väg, tänkte man inte alls över den stora förlust av monument och kyrkor som det medförde. Faktiskt blev en århundrade gammal plan om att uppföra en stor arkeologisk park, som skulle omfatta Forumområdet, Circus Maximus och Via Appia Antica, förstörd.

Genom de senaste åren har det varit flera arkeologiska utgrävningar längs vägen och man är medveten om att ännu fler betydliga romerska fynd ligger nedgrävda under vägen. Även om vägen idag förhindrar att stora delar av det antika Rom ser dagens ljus, är den ännu öppen för trafik, men om söndagar görs den om till gågata.

 
search map