Omdömen från Terrazza Lucina

 
Terrazza Lucina är inte tillgänglig i dagsläget
Terrazza Lucina är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Rom här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Terrazza Lucina

Läs personliga omdömen av Terrazza Lucina som ligger i Rom. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Terrazza Lucina. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Kvalitet och pris hänger inte ihop – vilseledande marknadsföring

Vilseledande marknadsföring:
Adressen till lägenheten Terrazza Lucina är inte som uppges på hemsiden: Piazza San Lorenzo in Lucina nr. 4 – däremot Via in Lucina nr. 17!!!!
Detta gav oss en rad olägenheter vid ankomsten på lördagen i rejält regn. Kontaktpersonen stod förvisso på torget och väntade på oss vid nr. 4, men vi var tvungna att - efter att ha passerat torget i skyfall – gå ut på Corson med våra resväskor i det hällande regnet och runt hela kvarteret, innan vi äntligen kom fram till ingången och torrvädret i Via in Lucina 17!
Taxin fick köra en stor omväg för att komma fram till Piazzan. Om vi hade haft den korrekta adressen hade vi utan omväg blivit avsläppta i torrt väder vid porten Via in Lucina 17!
Och då hade vi kunnat få klart för oss att vi när vi gick ut och kom hem – så skedde det via piazzan.
Romantiskt – javisst – men ni vet ju vad er falska marknadsföring skapar förväntningar på.

Kvalitet och pris:
Genom att läsa det hittills enda omdömet om lägenheten hade vi förstått att köket hade sneda väggar och att det 2009 saknades en brödkniv. Att köksväggarna fortfarande var sneda och arbetsytan dålig hade vi förväntat oss, men inte att brödkniven fortfarande saknades!

Vi var på lördagskvällen för trötta för att klaga på att belysningen var bristfällig i köket, entrén och vardagsrummet på grund av saknade eller defekta glödlampor. Och vad värre var att det inte heller fanns varmt vatten i kranarna. Men på söndagsförmiddagen tillkallade vi kontaktpersonen Luca. Han lovade att belysningen skulle fixas på måndagen – och han påstod, när han gick, att nu hade vi varmvatten.
Det hade vi också i viss grad – men det fungerade bara tillfälligt. När det var varmt kunde det plötsligt bli kallt – och under alla omständigheter måste man vänta fem minuter för att få varmt vatten om man t ex skulle tvätta händerna.
Då jag själv hade fått skölja av tvålen med kallt vatten under morgonduschen, och min fru, medan hon tvättade håret också plötsligt fick slut på varmvatten, ringde vi på onsdagen åter till Rome sweet home – även för att upplysa dem om att inte heller ljusförhållandena hade åtgärdats på måndagen som utlovat (på tisdagen hade några värdelösa glödlampor ställts på en hylla, medan vi var ute).
Nu kom genast en kvinnlig medarbetare och fixade varmt vatten – som försvann igen en kvart efter att hon gått. Men till skillnad från Luca hade hon i alla fall visat mig hur man genom att mixtra med diverse knappar och inställningar på varmvattenberedaren kunde få varmt vatten ifall det försvann igen.
Så resten av vistelsen löste vi problemen själva, så bra att det bara var våra barnbarn och jag själv som kom att stå under en kall dusch en gång vardera. Stå och stå, förresten... Det är väl lite mycket sagt. För i det badrummet, som det inte finns bilder på på hemsidan (det är kanske förståeligt om än inte acceptabelt) kan en vuxen dansk inte stå utan att kröka på sig – och snedväggarna i det andra badrummet med badkaret hindrar en också ifrån att stå rak.
Så mina (och min frus) stunder under duschen ägde rum på knä i badkaret.
Utsikten över Peterskyrkan var lika vacker som på bilden – det ger den ena stjärnan. Den andra stjärnan ger vi eftersom städningen höll den högsta nivån vi upplevt i Rom.

In-Italias kommentar

Hos In-Italia vi håller på god ton och saklighet, så vi kommer inte att bemöta anklagelserna om vilseledande och falsk marknadsföring i samma nedsättande ordalag. Vi nöjer oss med att påpeka att uppgången till lägenheten Terrazza Lucina ligger på en gård mellan två gator, som man kan nå såväl genom ingången på Piazza San Lorenzo in Lucina nr. 4 som från Via in Lucina nr. 17. Varför nyckelutlämnaren valde den sistnämnda kan vi inte säga. Angående de sneda vägarna i köket undrar vi varför det skulle ha varit nödvändigt att läsa om tidigare gästers upplevelser för att få en bild av köket, när vi i beskrivningen av lägenheten skriver: "Det är väl lågt i tak i köket på grund av snedväggar och kökets standard är heller inte i klass med den läckra lägenheten". Därtill visar våra bilder av köket också tydligt de synnerligen sneda väggarna. Faktiskt visar alla våra 8 bilder av lägenheten att det är en takvåning som därmed har lågt till tak på många ställen. Detta gäller förvisso även för badkaret, där vår bild tydligt visar att man inte kan stå upprätt i det. Det kan mycket väl vara så att vi har för stort överseende vad gäller höjden på dusch i många av de bostäder och hotellrum som vi har på programmet. Den person som är ansvarig för beskrivningen av Terrazza Lucina är nära två meter lång och ser det som en naturlig del av att resa i södra Europa, att det ofta krävs lite flexibilitet för att ta bad. Men vi betvivlar att en bild av badrummet skulle ha avslöjat duschens exakta höjd. Det faktum att det kan orsaka problem att förstå hur gaseldning fungerar är dessvärre ingen nyhet. Vi har ingen lösning på detta annat än att ringa våra lokala partners, som kan nås under veckans alla dagar i sådana situationer. Detsamma gäller när en glödlampa är trasig.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2015
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2009
Antal resande 5 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map