Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Res till solen med en storstadssemester i Rom

Sol och värme ska du inte fattas om du väljer Rom som destination för din storstadsvistelse: Här hittar du äkta sydländskt väder med långa, varma somrar och korta, milda vintrar samt mycket behagliga temperaturer på våren och hösten. Rom är värt ett besök året runt, men de bästa månaderna - enbart i form av väder - är förmodligen april, maj och oktober.

Vid dessa tillfällen kan du antingen resa våren till mötes när värmen kommer till Rom något innan den når oss hemma i Sverige - eller varför inte fly den svenska regnhösten. För en nordbo är det perfekt att njuta av trevliga Rom på våren eller hösten. Var dock medveten om att det är extra många resenärer i Rom under påskveckan. Då vallfärdar kristna från hela jorden till Vatikanen för att uppleva påsk i Pavens stad. Det är en stor och unik upplevelse men du måste vara beredd på stora folkmassor på de flesta håll i Rom under påsken.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Långhelg / weekendresor i Rom

Även om du säkert kan använda en vecka eller mer att utforska Rom, är en långhelg ofta ett bra sätt att få ett intryck av staden. Du kan gå på upptäcksfärd under dagen, och njuta av livet samt koppla av på kvällen med en uppfriskande aperitif och en läcker italiensk måltid på en av de många utmärkta restauranger. En långhelg i Rom med In-Italia är en förtjusande paus från vardagen.

Om du bara har en långhelg till förfogande är det viktigt att du bor centralt. Det kan du kan med In-Italia som är experter på att uppfylla dina önskemål. När du anländer i Rom och checkat in så rekommenderar vi att du börjar med en promenad i området runt hotellet eller din semesterlägenhet. Det är ett trevligt och avkopplande sätt att börja semestern på, och det bästa sättet att få ett intryck av omgivningen. Om du har aptit att se mer av staden omedelbart, ta buss nummer 110. Det går från järnvägsstationen (Termini), men du kan också be ditt hotell för råd om den närmaste hållplatsen. Det är ett billigt sätt att få en bra bild av centrala Rom på.

Ditt hotell kan också ge dig råd om de många spännande, guidade turer som erbjuds i Rom. Det finns många alternativ, med erfarna guider som kan ge dig en bra, personlig upplevelse och en hel del ny kunskap.

Sevärdheter i Rom


Colosseum
Det ståtliga och vackra Colosseum är naturligtvis ett måste när du reser till Rom. Om du är iväg en vecka eller en långhelg, är Colosseum en av de sevärdheter som bör stå överst på listan. Den imponerande strukturen som bland annat användes för det romerska rikets blodiga gladiatorspel, skapades av kejsare Vespian i 70 år f.Kr. Hans son Titus avslutade byggnadsarbetet 10 år senare.

Eftersom amfiteatern var intakt, fanns det plats för 50.000 åskådare och 76 ingångar som kunde användas beroende på social klass. Den romerske kejsaren hade uppenbarligen sin egen ingång. Det är en mycket speciell upplevelse att stå i mitten av torget och bara suga i sig av Europas historia med ljudet av moderna Roms utanför.

Ljudet av bilarnas evigt tutande från den livliga trafiken är en av de minnen av Rom som kommer att stanna hos dig - även om det kan medföra omedelbar irritation så har det sin egen charm, och du kan bli förvånad över att du saknar det lite efter hemkomsten.

Spanska trappan
Den märkligt vackra Spanska Trappan är en annan världsberömd attraktion i Rom. Den ligger vid Piazza di Spagna som är uppkallad efter den spanska ambassaden. Trappan byggdes ursprungligen och finansierades av en fransk diplomat som inte längre ville vada i leran när han var på väg upp till kyrkan Trinita dei Monti. Den stod klar år 1725 och används i dag mer än någonsin, både för nyfikna resenärer som beundrar dess skönhet samt av Roms dagliga fotgängare.

Mat och dryck i Rom

Rom är en av de städer i världen som erbjuder störst utbud av mat och dryck av hög kvalitet. Det italienska köket är världsberömt för sina klassiska rätter som du aldrig tröttnar på. Men även om du kanske tror att du känner till italiensk mat utan och innan, så har du inte stiftat bekantskap med det bästa av de bästa, innan du äter din pasta på en av Roms många stämningsfulla trattorior.

Gör förslagsvis ett besök på den traditionella trattoria La Campana som funnits sedan 1600-talet och som än i dag är familjeägd. Här kan du smaka på fettucine så al dente att änglar sjunger - med tryffel, när det är säsong. Utanför tryffelsäsongen dår du "nöja" dig med till exempel grillat lamm och färska stekta grönsaker.

Oavsett var i Rom ditt hotell eller din semesterlägenhet ligger så finner du inom gångavstånd utmärkta möjligheter att äta gott, traditionellt och inte lika dyrt som hemma i Sverige. Det är heller inte svårt att hitta en mysig bar där du kan njuta av ett glas vin och känslan av Rom som aldrig sover.

Se fram emot en storstadssemester i Rom med In-Italia.

>>> Gå till huvudsidan Semester i Rom här

 
search map