Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Det sägs att alla vägar bär till Rom. Så var det nog en gång i tiden - i alla fall i Italien - och det finns nog inte en enda stad i italien som inte har en gata som heter just Via Roma. Men när du reser till Rom från Sverige, föregår detta bäst med flyg, och det finns goda möjligheter för att resa antingen från Stockholm, Landvetter eller Kastrup i Köpenhamn till Roms två flygplatser - antingen direkt eller med en mellanlandning på vägen, t.ex. i Amsterdam.

Populära hotell i Rom

Karta över Rom, hitta ditt hotell eller semesterlägenhet

In-italia erbjuder fler än 200 utvalda hotell och semesterlägenheter i Rom. Vår specialitet är lägenheter, och många av dem har helt fantastiska takterrasser med utsikt över stadens tak. Använda kartan för att se bostädernas placering, avstånd till sevärdheter och flygplatser, och mycket mycket mer.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

De två flygplatserna i Rom

När du bokar en resa till Rom hos In-Italia, kan du själv välja din avresedag och reslängd. Vi söker bland flygavgångar med alla flygbolag som har reguljära flygningar till stadan, samt från alla flygplatser du kan nå Rom från, med eller utan mellanlanding. En direktflygning till Rom tar cirka 3 timmar från Stockholm.

Du ankommer antingen till den stora, internationella flygplatsen Fiumicino, som ligger väster om staden. Härifrån finns det direkta tågförbindelser till flera av Roms stora stationer. Andra flighter - primärt de med lågprisbolag - ankommer till den gamla militära flygplatsen Ciampino, som ligger söder om staden. Även om denna flygplats faktiskt ligger närmare centrum, tar det lite längre tid att komma in till staden då det inte finns någon tågförbindelse. Buss eller taxi kör dock utan problem, och det är relativt billigt.

De flesta som flyger till en av de två flygplatserna i Rom, ska också spendera semestern i storstaden, men många använder också flygplatserna till att besöka andra resmål som ligger inom köravstånd, t.ex. Toscana, Umbrien eller Sorrento och Amalfikusten. Alla dess resmål kan nås från Rom på mellan 2-3 timmar i bil.

Kom ihåg att, när du bokar din resa med flyg till Rom här på sidan, i ett paket med inkvartering, så är du försäkrad på bästa vis genom Resegarantifonden och Paketreselagen.

Mer information till din resa till Rom

Rom - belägen där floden Aniene löper samman med Tibern i regionen Lazio - är inte bara Italiens huvudstad, utan också landets största stad med runt 2,9 miljoner invånare. Den eviga staden - som den ofta kallas, med hänsyn till dess över 2000 år gamla historia - är ett erkänt världsarv av UNESCO och är Italiens, utan jämförelse, mest besökta stad, och den tredje mest besökta turistattraktionen i EU.

Rom är så full av präktiga byggnader, museum, monument och kyrkor, att det kan vara svårt att veta var man ska börja och var man ska sluta. Det är här du hittar Vatikanstaten - världens minsta suveräna stat, och katolicismens religiösa, kulturella och politiska huvudsäte - med Peterskyrkan, Petersplatsen, Vatikanträdgårdarna, Nekropolis, Det Sixtinska Kapellet och de övriga Vatikanmuséerna (totalt 12 stycken). 

Det är också i Rom du hittar Colosseum, som en gång i tiden rymde 50 000 romerska åskådare; forum Romanum, som betraktades som världsrikets centrum; den Spanska Trappan med den berömda fontänen av Petro Bernini; Fonta di Trevi, den storslagna fontänen med källvatten som härstammar från 1700-talet; Pantheon, som är den bäst bevarade antika byggnaden i Rom; Bocca della Verità (sanningens mun), som var medeltidens lögndetektor och där du än idag kan testa din ärlighet (om du törs); Katakomberna, som är Roms underjordiska och labyrintiska begravningsplats; Piazza Navona, som är en av Roms mest popoulära torg... och en mängd andra enastående byggnader, torg och monument.

Och så har rum ett överflöd av restauranger på menyn - allt från enklare trattorior till de mest utsökta, gastronomiska upplevelserna - och en lika lång lista över fantastiska utflyktsmöjligheter i det omkringliggande området.

>>> Läs mer information om en resa till Rom här

En resa genom tiden

Rom är så full av historia, att det räcker til många resor - allt ifrån de gamla ruinerna i Forum Romanum, spektakulära akvedukter, dramatiska arenor, enorma kyrkor och torg, och så naturligtvis de stora landmärkena som Vatikanen, Petersplatsen, Fontana di Trevi och spännande Colosseum.

Men Rom är mer än så - en modern stad som präglas av utmärkelsen som huvudstad för det italienska kungariket på 1800-talet, och fascisternas "stadsutveckling" på 1900-talet. När du reser till Rom kan du därför - precis som t.ex. i Berlin - känna av många av världshistoriens olika tidsperiod på varje gata och runt varje hörn.

Beställ din resa till Rom online, och få det lägsta priset

Vill du säkra dig det lägsta priset på din resa, ska du boka den online - men du är natuligtvis alltid välkommen att kontakta oss för personlig service, oavsett om du bara vill ha goda råd eller tips till val av hotell, eller om du vill boka en resa. Sökmotorn här på In-Italia resor jämför priser från samtliga flygbolag som flyger till Rom - på så vis kan du alltid vara säker på att hitta det lägsta priset på din resa. 

 
search map