Rom Museum för Skärseldens själar

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Som namnet antyder är detta ett av de mest speciellet museer i Rom. Museet ligger nära Castel Sant’Angelo på vägen Lungotevere Prati som löper längs med Tibern.

Kyrkan som museet ligger i heter Chiesa del Sacro Cuore del Suffragio och blir också kallad ”Milanos lilla domkyrka” på grund av dess nygotiska arkitektur.

Den blev byggd mellan 1894 och 1917. Ideen till museet uppstod då kapellet (Madonna del Rosario) som låg där kyrkan ligger i dag, brann ner 1894.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Efter branden upptäckte sogneprästen på en av kapellets nerbrända väggar en bild av ett människoansikte som såg mycket ledsen ut. Sogneprästen kom till slutsatsen att grunden till att ansiktet var ledsamt var att det föreställde en död som efter att varit dömd till att leva i Skärselden försökte komma i kontakt med de levande.

För de levandes böner skulle kunna hjälpa honom vidare till Paradiset. På uppdrag från prästen påbörjades det en undersökning för att bekräfta hans teori om att det finns dessa själar som försöker att komma i kontakt med de levande. På detta vis startade museet.

Museet Il Museo delle anime del purgatorio ligger i Chiesa del Sacro Cuore del Suffragios sakristi (prästrummet) och här utställes dokument och bilder sp, berättar hur själar försöker komma i kontakt med de levande. I en av de utställda bönböckerna finns en bild på en hand eller ett avtryck från en död som kommer fram på en nunnas dräkt. Så ifall man under sitt besök i Rom har tid och intresse så kan ett besök på detta annorlunda och inte speciellt kända museum vara en spännande upplevelse.

 
search map