Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Om detta står högt även på din egen önskelista, har du kommit till rätt ställe. In-Italia har hand om äver 1400 semesterbostäder i Italien, bland dessa en mängd i den romantiska huvudstaden. Att kunna ta en snabb espresso i baren runt hörnet, medan du betraktar romarna som är i full gång med sina olika morgonrutiner, är en stor del av charmen med semesterlivet i Rom - och så gör det ju inte heller något att bo på promenadavstånd till många av de stora sevärdheterna och attraktionerna som staden har att erbjuda.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Välj ett hotell i centrala Rom

Den centrala delen av Rom är inte endast fyllt med turister som ta bilder. Du kommer även i hög grad vara omgiven av vacker arkitektur och några av landets mest storslående palats. Du kommer också att leva mitt i romarnas vardagsliv, då många naturligtvis lever sitt dagliga liv i denna livliga del av huvudstaden. Om du låter dig själv gå vilse i de många små, smala sidogatorna, kommer du plötsligt känna dig som att du blivit förflyttad till en annan tid och plats. Det är med andra ord en härlig plats att spendera semestern på, och att på mitt i smeten har även den fördelen att du lättare kan nå allt det du gärna vill se och prova medan du är i Rom. Du kommer ju undvika att spendera tid på att transportera dig fram och tillbaka till sevärdheterna och underhållningsmöjligheterna i centrum, om du bor nästan dörr i dörr med dem!

>>> Läs mer om Roms sevärdheter

Moderna, klassiska eller ståtliga omgivningar - du väljer! Här nedan rekommenderar vi tre bra hotell, som du kan bo på, på din semester till Rom. Alla tre hotell ligger i promenadavstånd till några av de viktigaste sevärdheterna. Vill du veta mer, kan du alltid kontakta In-Italia.

Rekommenderade hotell i centrala Rom

Via del Corso Home
Mmmm... här doftar det friskt och nytt! Via del Corso Home är ett nyöppnat och smakfullt inrett Bed & Breakfast, som ligger fantastiskt beläget precis i smörhålan vid Piazza Venezia. När du ska ut och äta, ligger trattoriorna både i Trastevere och Monte-kvarteret precis runt hörnet. Frukosten ska du dock inte bekymra dig över: den blr serverad direkt på ditt rum och består av croissanter och bröd från en av Roms bästa bagare, Forno Riscioli. I de moderna rummen finns gott om plats, och dessutom både aircondition och minibar. Via del Corso är en stor shoppinggata, så om du tycker om att shoppa, är detta hotell i synnerhet något för dig!

Hotel della Torre Argentina
Klassisk stil och ett fantastiskt läge. Bo endast några minuters promenad från Piazza Navona och det gamla blomstertorget Campo de" Fiori, och njut av hotellets vackra och rustika inredning. Alla rum är genomgående klassiskt inredda, och några har badkar. Jär befinner du dig verkligen i Roms hjärta och allt det bästa staden har att bjuda på är rakt utanför din dörr. Ytterligare en fördel med Hotel della Torre Argentina är att det är mycket lätt att ta offentlig transport till och från hotellet: buss 64 och spårvagn 8 stannar på hotellets gata, och via dessa finns förbindelser till flygplatsen. Buss 64 stannar på Roms centralstation Termini, och spårvagn 8 på Trastevere-stationen.

Colonna Palace Hotel
Här bor du på första parket till Italiens politiska händelser. Mer centralt kan det knappast bli: de ståtliga och komfortabla Colonna Palace Hotel är granna med Italiens parlament på Piazza Montecitorio, och du är endast ett stenkast från attraktioner som den Spanska Trappan och Fontana di Trevi. Hotellet är särskillt förnämt inrett, med många läckra läderstolar där du gärna kan slå dig ner med en bok och en kopp te. Takterrassen med jacuzzi och utsikt över Roms taknockar kommer du inte klaga på när du behöver en paus från sightseeing och shopping. Det är också här du intar dagens första måltid, medan du tittar ut över den stad du snart ska bege dig ut på äventyr i. 

>>> Läs mer om storstadssemester i Rom här

>>> Se alla våra hotell och semesterbostäder i Rom här

 
search map