Hotell i Rom

Hotel Smeraldo

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Mer centralt blir det inte i Rom. Hotel Smeraldo ligger mitt bland de små, mysiga gatorna, endast två minuters promenad från det gamla blomstertorget Campo de' Fiori och cirka fem minuters promenad från Piazza Navona och Trastevere. Det är ett härligt litet familjeägt hotell, som alltså ligger mitt i "smörhålan". Som närmaste grannar har du ett stort urval av små, trevliga caféer, bra restauranger och spännande specialbutiker som bland annat omfattar skor, kläder och italienska delikatesser. Om du tillhör de morgonpigga, bör du också passera Campo de' Fiori innan frukosten - för det är den bästa tidpunkten att få allt för dig själv, kanske tillsammans med några italienska husmödrar, som föredrar att handla innan turisterna intar området.

Bra offentlig transport

Närmaste offentlig transport hittar du på Largo Argentina, cirka 3 minuters promenad från hotellet, där bussarna kör i alla riktningar, bland annat mot centralstationen, Stazione Termini, och Peterskyrkan. Dessutom passerar spårvagn nummer 8 också Largo Argentina, och det är en stor fördel, om du flyger till Rom Fiumicino. Då kan du nämligen ta lokaltåget till stationen Trastevere och därifrån nr. 8 till Largo Argentina.

Läs mer om Hotel Smeraldo

Bo i centrum och njut av utsikten från terrassen

Hotel Smeraldos största fördel är utan tvivel det supercentrala läget, men också de två takterrasserna, varifrån du har en fantastisk utsikt över stadens tak. Hotellet har varit i familjens ägo i flera generationer, och inom de senaste åren har hotellet utökats med ett annex, som ligger på sidogatan, endast 10 minuter från huvudbyggnaden - det innebär att de totalt kan erbjuda 50 rum. Ursprungligen var det ett litet pensionat, som långsamt har vuxit, både i antalet stjärnor och antal rum. På det senaste har hotellets offentliga arealer genomgått en större renovering, så idag finns det en tipp-topp modern frukostrestaurang, och dessutom en lounge med sköna soffor där du kan njuta av tillvaron om vädret inte visar sig från sin bästa sida. Det finns också en bar, där du kan få en god kopp kaffe eller ett kallt glas vin. Och under högsäsongen finns också en liten cocktailbar på takterrassen.

Romersk gästfrihet (!)

Då det är ett familjeägt hotell, möter du ofta hotellet ägare, Giancarlo, eller hans bror, i receptionen. Där kan du dessutom få svar på alla de frågor du kan tänkas ha om hotellet eller områdets sevärdheter. Receptionen har personal dygnet runt, och om du ska flyga hem sent på dagen, kan du också bevara ditt bagage här.

Inredningen på rummen är olika, servicen är lika för alla

Hotellets 50 rum, som finns i flera olika kategorier, har löpande blivit renoverade, och är därför också olika inredda. Som på de flesta andra hotell i centrala Rom, ska du inte förvänta dig att bo i en stor sal, men man har tänkt på inredningen så att du för ut så mycket som möjligt av ditt utrymme. Alla rum har aircondition, wifi, satellit-TV, telefon, väckarklocka, kassaskåp samt badrum med toalett och hårtork. Superiorrummen har också en minibar. Rummen ligger antingen i huvudbyggnaden eller i annexet, som båda har hiss och takterrass. Det är 24-timmars videoövervakning i annexet, och bor du där, kan du naturligtvis nyttja faciliteterna i huvudbyggnaden, och det är också här du äter din frukost.

Se fler semesterlägenheter i Rom här >>

Läs om rummen på Hotel Smeraldo

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Hotel Smeraldo

Läs personliga omdömen av Hotel Smeraldo som ligger i Rom. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Hotel Smeraldo. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 19 omdömen från Hotel Smeraldo

Riktigt bra resa till Rom

Vi var väldigt nöjda med Hotel Smeraldo, bra beläget och god service.

Läs mer

Toppenläge

Ett trevligt hotell med en liten mysig takterrass att sitta och njuta på under senkvällen. God frukost. Superläge med närhet till det trevliga och livliga torget Campfiori.

Läs mer

Både Rom och Hotel Smeraldo är värt att resa till!

Hotel Smeraldo ligger helt perfekt på Via dei Chiaveri. En härlig tur över Ponte Sisto och Trastevere hälsar dig välkommen. 5 minuter upp längs Guibbonari, så öppnar Campo dei Fiori sig framför dig, ytterligare 5 minuter bort ligger Piazza Navona. Hotellet är härligt, rummen små, men med alla bekvämligheter. Frukosten är toppen och personalen ytterst vänlig och hjälpsam. Det kan knappast bli bättre!
Och tack till InItalia och Marcus för snabb hjälp, när jag gick vilse på hemsidan.

Läs mer

Ännu en fin upplevelse

Det är andra gången vi bor på detta lilla fina hotell. Hotellet har ett jättebra läge och man kan gå till allt, samt att det är lugnt och stilla. Frukostområdet har uppgraderats och ligger nu på bottenvåningen i stället för nere i källaren. Frukosten här är verkligen god.
Takterrassen är ett extra plus.
Rummen är rena och fina, men inte så stora men det finns allt man behöver.
Vi kommer absolut att återkomma igen till detta hotell.

Läs mer

Bedömning av Hotel Smeraldo

Läs mer

Bedömning av Hotel Smeraldo

Läs mer
 
search map