Hotell i Rom

Hotel Smeraldo

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Mer centralt blir det inte i Rom. Hotel Smeraldo ligger mitt bland de små, mysiga gatorna, endast två minuters promenad från det gamla blomstertorget Campo de' Fiori och cirka fem minuters promenad från Piazza Navona och Trastevere. Det är ett härligt litet familjeägt hotell, som alltså ligger mitt i "smörhålan". Som närmaste grannar har du ett stort urval av små, trevliga caféer, bra restauranger och spännande specialbutiker som bland annat omfattar skor, kläder och italienska delikatesser. Om du tillhör de morgonpigga, bör du också passera Campo de' Fiori innan frukosten - för det är den bästa tidpunkten att få allt för dig själv, kanske tillsammans med några italienska husmödrar, som föredrar att handla innan turisterna intar området.

Bra offentlig transport

Närmaste offentlig transport hittar du på Largo Argentina, cirka 3 minuters promenad från hotellet, där bussarna kör i alla riktningar, bland annat mot centralstationen, Stazione Termini, och Peterskyrkan. Dessutom passerar spårvagn nummer 8 också Largo Argentina, och det är en stor fördel, om du flyger till Rom Fiumicino. Då kan du nämligen ta lokaltåget till stationen Trastevere och därifrån nr. 8 till Largo Argentina.

Läs mer om Hotel Smeraldo

Bo i centrum och njut av utsikten från terrassen

Hotel Smeraldos största fördel är utan tvivel det supercentrala läget, men också de två takterrasserna, varifrån du har en fantastisk utsikt över stadens tak. Hotellet har varit i familjens ägo i flera generationer, och inom de senaste åren har hotellet utökats med ett annex, som ligger på sidogatan, endast 10 minuter från huvudbyggnaden - det innebär att de totalt kan erbjuda 50 rum. Ursprungligen var det ett litet pensionat, som långsamt har vuxit, både i antalet stjärnor och antal rum. På det senaste har hotellets offentliga arealer genomgått en större renovering, så idag finns det en tipp-topp modern frukostrestaurang, och dessutom en lounge med sköna soffor där du kan njuta av tillvaron om vädret inte visar sig från sin bästa sida. Det finns också en bar, där du kan få en god kopp kaffe eller ett kallt glas vin. Och under högsäsongen finns också en liten cocktailbar på takterrassen.

Romersk gästfrihet (!)

Då det är ett familjeägt hotell, möter du ofta hotellet ägare, Giancarlo, eller hans bror, i receptionen. Där kan du dessutom få svar på alla de frågor du kan tänkas ha om hotellet eller områdets sevärdheter. Receptionen har personal dygnet runt, och om du ska flyga hem sent på dagen, kan du också bevara ditt bagage här.

Inredningen på rummen är olika, servicen är lika för alla

Hotellets 50 rum, som finns i flera olika kategorier, har löpande blivit renoverade, och är därför också olika inredda. Som på de flesta andra hotell i centrala Rom, ska du inte förvänta dig att bo i en stor sal, men man har tänkt på inredningen så att du för ut så mycket som möjligt av ditt utrymme. Alla rum har aircondition, wifi, satellit-TV, telefon, väckarklocka, kassaskåp samt badrum med toalett och hårtork. Superiorrummen har också en minibar. Rummen ligger antingen i huvudbyggnaden eller i annexet, som båda har hiss och takterrass. Det är 24-timmars videoövervakning i annexet, och bor du där, kan du naturligtvis nyttja faciliteterna i huvudbyggnaden, och det är också här du äter din frukost.

Se fler semesterlägenheter i Rom här >>

Läs om rummen på Hotel Smeraldo

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map