Hotell i Rom

Hotel Colosseum

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

När du kliver in genom dörren till Hotel Colosseum är det som att flytta in i en annan tid. Inredningen är pampig och möbleringen kunde lika gärna varit placerad i en gammal medeltidsborg i bergen, vilket ger en helt speciell atmosfär.

Det centrala lokalområdet

Hotellet ligger i det gamla genuina Monti-kvarteret mitt i Roms antika centrum, på en lugn gata mellan kyrkan Santa Maria Maggiore och Colosseum. Monti, som ursprungligen var ett förbisett arbetarkvarter har på senare år blivit ett av de mest populära områdena i Rom, och erbjuder flera trevliga restauranger. Det finns många små mysiga ställen där du kan njuta av kvällslivet om du inte föredrar en god drink hemma på takterrassen med utsikt över det upplysta Rom.

De närmaste sevärdheterna

När du befinner dig i centrala Rom är det nära till allt, och inom gångavstånd från ca. 10 minuter finner du stora sevärdheter som Forum Romanum, Colosseum, kyrkan San Pietro in Vincoli med Michelangelos berömda staty av Moses, den underjordiska kyrkan San Clemente men också Neros gyllene hus och Roms Opera.

Kollektivtrafik

Har du behov för att komma lite längre bort eller om benen är trötta, finns det ett stort utbud av bussar på den närbelägna Via Cavour, där du även finner tunnelbanestationen Cavour, och det endast tar ca. 10 minuter att gå till centralstationen Stazione Termini, varifrån du kan nå resten av Italien. Bland annat kan storstäderna Napoli och Florens nås på bara en timme med snabbtåg, så det är faktiskt möjligt att stå på Forum i den antika staden Pompeji i löpet av ett par timmar.

Faciliteter och rum

Hotel Colosseum har en liten reception och flera gemensamma uppehållsrum samt bar och frukostmatsal, men den främsta attraktionen är naturligtvis den fantastiska takterrassen. De 50 rummen är mycket olika i storlek, men är alla trevligt inredda med satellit-TV, telefon, internet, förvaringsbox, luftkonditionering samt badrum med toalett och hårtork.

Läs om rummen på Hotel Colosseum

 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map