Omdömen från Casa Giubbonari Lotus

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Casa Giubbonari Lotus

Läs personliga omdömen av Casa Giubbonari Lotus som ligger i Rom. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Casa Giubbonari Lotus. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Två härliga veckor i "ny" lägenhet

Efter många härliga semestrar i Casa Capellari var vi rätt spända på hur "vår" nya lägenhet i Casa Giubbonari Lotus skulle vara.
Vi hade ringt från flygplatsen som avtalat, och när vi kom till lägenheten, stod porten lyckligtvis öppen så att vi kunde komma in och ta hissen upp till tredje våningen. Här mötte vi för första gången den mycket vänliga städerskan, som släppte in oss i lägenheten.
Vilken lägenhet! Stort kombinerat kök och vardagsrum, stort sovrum med en stor men kanske något för låg säng till äldre människor. En liten hall med garderober och tvättmaskin och till sist ett stort badrum med två handfat och badkar. Glömde jag att där också fanns diskmaskin? Varken badkar, tvättmaskin eller diskmaskin använde vi dock.
Lite senare kom Hassan och hjälpte till med att installera PC:n, gav goda råd och visade oss den fina instruktionsboken som hörde till lägenheten. Professionellt genomfört.
Då vi dagen efter kom hem till lägenheten var sängen inte bara bäddad, men lakanet utbytt mot ett täcke, och mitt på matbordet stod en halv flaska mousserande vin.
Vi hade beställt städning till den sista dagen, men det var redan uppröjt, något vi ju menade att vi själva kunde klara, men mysigt var det.
Det är väl knappast nödvändigt att nämna att när vi hade varit där i en vecka så hade sängkläderna bytts och rena handdukar lagts fram.
Sammantaget hade vi fått en härlig bas för vår tvåveckorssemester i Rom.
Hur vi utnyttjade tiden? När man som jag har varit nära 40 gånger i denna härliga stad, och vad min fru anbelangar över 25, har vi liksom sett alla "havfruerne". Vi hittade några fina utställningar, var på vår sedvanliga tur ut till havet vid Anzio. Det kan rekommenderas om man vill se något annat än själva Rom.
En av dagarna gick en gammal dröm i uppfyllelse. Vi tog tåget till Monte Cassino. Det var en fantastisk upplevelse, och vi var eniga om att det knappast var sista gången vi gjorde den turen.
En "havfrue" skulle vi dock hinna med. Palatino-höjden. För en del år sedan hade vi sådan tur att en arbetare öppnade Livias hus för oss. Sedan dess har vi förgäves haft vägarna förbi där varje år för att se om det var öppet. I år var det det, men man ska boka biljett hemifrån för att komma in. Det ska garanterat bli av nästa gång vi kommer ner dit. Att vandra på dessa platser, där världshistoriska händelser ägt rum, är så otroligt spännande.
Utöver denna upplevelse var vi också i diverse basilikor, där Lateranbasilikan alltmer tar över det intresse vi tidigare hyst för S. Pietro.
Santa Maria Maggiore är också alltid värd ett besök.
Vi gläder oss redan inför samma tid nästa år, då vi hoppas att kunna hyra den härliga lägenheten igen.
Några praktiska upplysningar: Bagaren bor precis om hörnet, när man går ut genom porten, till vänster och bort till den första gatan. Supermarketen ligger sedan på nästa gata. Två restauranger kan vi passa på att rekommendera. Den ena är "Sams Bar" på Campo di Fiori.
Den säljer maten från restaurangen på gathörnet mittemot. Fin mat till rimliga priser. Den andra är "Tucci" på Piazza Navona. Här gäller detsamma om vi ser till mat och priser. Därtill en rolig, charmerande och professionell betjäning.
Med vänlig hälsning
Birgit och Poul Bernth

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 

Liknande ställen

Rekommendationer till dig

Terrazza Biscione

Rom, Lazio

Casa Giubbonari

Rom, Lazio

Terrazza Lupa

Rom, Lazio

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien
search map