Rom Campo de' Fiori gatumarknad

Campo de' Fiori i Rom
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

I Italiens hjärta finner du marknader för alla smaker - både matmarknader och marknader med t.ex. kläder, skor och diverse lädervaror. En av de mer kända är Porta Portese, där säljs allt annat än matvaror. Det är dock inte en upplevelse att rekommenderar, om du inte vill spendera mycket tid på transport och hamna i dystra kvarter där ficktjuvar är väldigt bra på sitt arbete och med största kreativitet kan "trolla" bort en väska oavsett hur uppmärksam man är. Dessutom är de flesta varor kopior från Kina och mer skräp än kvalite. Därför rekomenderar vi att du spenderar din tid på den lilla men otroligt charmiga marknaden Campo de’ Fiori – som du hittar i centrums hjärta på det vackra torget med samma namn.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Varje förmiddag (undantag söndag) omvandlas Piazza Campo de’ Fiori till en pittoresk marknadsplats. Här kan du hitta färska grönsaker, frukt, blommor och örter i alla färger och former, nötter, kött, fågel, fisk, bröd och alla typer av god ost. Där är det dessutom möjligt att köpa köksredskap, - där det ofta är dagliga demonstrationer - redskapen visar sig kunna skala, hacka och omvandla vanliga grönsaker till finurliga former. Dessa 'uppvisningar' är som en attraktion i sig där publiken - säskilt turister - står i kö för att få lov att köpa dessa redskap, som de aldrig tidigare sett i sitt hemland.

Får man även lust att köpa exemplevis Parmigiano Reggiano (den äkta parmesanosten) eller andra italienska specialiter med sig hem , så är det något billigare här än i andra kringliggande delikatessbutiker. Behöver du en paus och något att äta, finns här mysiga cafeer och resuranger att välja mellan. Råkar man ut för den klassiska "äktenskapskrisen" - alltså den där kvinnan vill shoppa och mannen vill läsa tidningen - så är det möjligt att dela upp sig utan att komma bort, då Piazza Campo de’ Fiori och de omkringliggande butiksgatorna är av hanterbar storlek.

Namnet på platsen betyder egentligen 'blomsterfält', och det har en gång varit en äng, det är därfor naturligt att gissa att namnet kommer därifrån. Så är dock inte fallet. Utan det kommer från Campus Florae, som betyder 'Floras utrymme' och Flora var älskarinna till den berömde triumvir Pompejus Magnus i mitten av förra århundradet (f.kr) Statyn i mitten av torget föreställer filosofen Giordano Bruno, som år 1600 brändes på bål för kätteri här på Piazza Campo de’ Fiori. Den byggdes av den italienska staten mellan åren 1887 -1889 som ett förakt mot kyrkan.

Det har varit marknad här i många århundraden, bland annat hästmarknader, men att platsens historia också rymmer åtskilldiga avrättningar och reforamtioner är svårt att föreställa sig, när man vandrar runt den pittoreska marknadens surr av glada försäljare ochförväntansfulla kunder, varje dag (förutom Söndag) från kl. 7.00 till 13.30.

 
search map