Omdömen från Ca' degli Equi Bed & Breakfast

Dubbelrum
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Ca' degli Equi Bed & Breakfast

Läs personliga omdömen av Ca' degli Equi Bed & Breakfast som ligger i Rom. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Ca' degli Equi Bed & Breakfast. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Prisvärt

Fint rum, som fungerade perfekt.
Området var mer storstadsaktigt, jämfört med de andra stadsdelarna i Rom.

Ca' degli Equi Bed & Breakfast
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Ca' degli Equi Bed & Breakfast
Dubbelrum
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Härliga dagar i Rom

Vi spenderade 4 härliga dagar i Rom, innan vi fortsatte vår semester till Firenze området för ytterliggare en vecka i Italien. B&B ligger nära Termini centralstation och det första intryck man får av området är att det är slitet och trist, med massor av graffiti och neddragna jalusier, det påminner om Nörrebro i Köpenhamn! Men senare på kvällen sker det en förvandling, ett hav av småbutiker, restauranger, barer och glassbarer öppnar och det myllrar av glada människor. Man äter gott på restaurangerna i området till ett billigt pris. Själva B&B, ligger på 2:a våningen med fönster ut mot gatan så man ska räkna med att det är en lite högre ljudnivå utifrån på kvällen, men det finns möjlighet att få aircondition på rummet, vilket är en stor fördel för så kan man ha fönstren stängda utan att det blir för varmt. ( Här hemma bor vi på landet och är därför kanske lite mer känsliga över hög ljudnivå :-) ) Både själva rummet och badrummet var rymligt och det är rent och fint. Massimo och hans fru är väldigt söta och hjälpsamma, och de ger gärna goda råd och tips till restauranger, samt hur man kommer runt med både bussar och tunnelbana. Frukosten var för oss danskar inte något speciellt; en söt croissant, några brödskivor, smör, marmelad, juice, mjölk och fantastiskt god kaffe, men man blir mätt. Tyvärr serveras frukosten först från kl: 08.30, men så var det bra att på andra sidan gatan låg ett litet café som öppnade redan kl: 07.00. Där kan för 1-2 €, köpa en god kopp kaffe, sätta sig vid ett av de små borden och medans man väntar på att klockan ska bli 08.30 och att frukosten serveras, dricka sin kaffe medans man ser kvarteret vakna upp till en ny dag. Vi kan varmt rekommendera Ca´degli Equi Bed & Breakfast, till alla som vill uppleva Rom,

Rekommendationer till andra gäster

Ett bra tips om man vill besöka de flesta sevärdheter i Rom, är att köpa et OMNIA Vatican & Rome Pass. Det är ett " tur-pass" som är giltligt i 3 dygn och som inkluderar biljettprisen på alla offentliga transporter, det ingår även möjlighet för att åka med de öppna turistbussarna som kör fasta ruter runt i staden, man kan hoppa på och av bussen precis så många gånger man vill och på all de platser man önskar.Det ingår också entreér till olika kyrkor och museér som t ex Vatikanen. Det som är perfekt att med detta "tur-pass" så slipper man stå i den långa kön för att köpa biljett och säkerhetskontrollen. Priset för detta "tur-pass" är 90 €, vilket är cirka 230 dkk dyrare än om man skulle betala alla entreér var för sig, men det är det värt då man slipper för att spendera sin semester på att stå i långa köer. Kortet / "tur-passet" kan köpas på internet och så hämtar man det vid en av de tre angivna platser som står på deras hemsida, t ex vid Domkyrkan.

Gällande bilkörning i Italien och i Rom: det är absolut inget att vara rädd för. Italienarna tar mycket mer hänsyn till andra bilister än vad danska bilister gör. Om du ska byta fil, sätter man bara på sin blinkers och kör, de andra bilister stannar lite upp och låter dig byta fil. Om du inte hittar och behöver använda vägskyltarna för att hitta fram, så kan du bara köra in till sidan , sätta på varningsblinkers och ta den tid du har behov för, utan att någon blir irriterad eller tutar på dig. Totalt sett så använder man sin varningsblinkers väldigt mycket till olika saker, t ex ifall man parkera lite "improviserat". Men var uppmärksam på att italienarna inte så duktiga på att använda blinkers, när de t ex ska ut från en rondell och det är många rondeller i Italien. Gällande skyltar så ska man vänja sig till att att skyltarna är placerade så att föraren bättre kan läsa dem , MEN det gör att pilens riktining, för oss, vänder fel. Och man ska köra helt tills att man ser nästa skylt, även om det innebär att du ska passera 3 rondeller och flera korsningar, innan du ser nästa vägskylt med den destiantion du ska till. Trevlig resa :-)
Om att hyra bil i Italien: Vi hyrde bilk i 7 dagar hos Maggiore. Vi hämtade ut vår bil i Rom, vid centralstationen Termini och lämnade tillbaka den på flygplatsen i Firenze. Det var absolut inga språkproblem, alla talade engelska. Det var ganska lång vätetid när vi skulle hämta ut vår bil, men allt annat gick perfekt. Tyvärr hade vi problem med vår GPS, men det gick bra i alla fall. Vi bokade vår hyrbil på Maggiores hemsida och valde Maggiore FUll, vilket vi absolut kan rekommendera att man gör - då ingår nämligen försäkring, fria mil / km, skatt, GPS, extra förare mm. Och det är mycket billigare än om man hade bokat en bil till deras normala priser, samt att det blev billigare än om vi hade bokat vår bil genom olika hyrbilsfrimer. Vi betalade ca 2.800 dkk för en nästan helt ny Peugeot 308 diesel, vilke tvar en super fin bil.
Vi hade inga problem när vi skulle lämna vår hyrbil och vi har inte fått några räkningar efteråt. Så hoppa över bokningsfirmor och hyr bilen direkt hos hyrbilsfirman.

Ca' degli Equi Bed & Breakfast
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Ca' degli Equi Bed & Breakfast
Dubbelrum
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Centralt, vänligt och väldigt rent

B&B ligger ca 15 min promenad från centralstationen Termini i det levande kvarteret San Lorenzo, som är Rom´s universitets område. Rummen har bra storlek och är väldigt rena och fina. Det är många unga i området, så därför är det också ganska mycket aktivitet och lite högre ljudnivå från barer och restauranger. Men Ca´degli Equi har aircondition på rummen, så man kan utan problem har stängda fönster och så minska ljudnivån utifrån. Värdsparet är vänliga och mannen talar engelska. Frikosten är inte något speciellt , men kaffet är ok.
Var uppm¨rksam på den lite egendomliga in-checkningstiden - mellan kl: 17 - 18.

Rekommendationer till andra gäster

Pröv en äkta romersk middag på Formula Uno, den ligger på samma gata som B&B. Fantastisk mat och bra priser. Besök också öl- och drinksbaren som ligger vid marknadsplatsen vid sidan av kyrkan. Härlig stämmning, uteservering, trevlig personal och de talar engelska.

In-Italias kommentar

I verkligheten är det inte endast mellan kl 17 - 18, som man får cheka-in. Utan det är helt ok att checka - på nästan alla tidspunkter på dagen. Oavsett ankomsttid så skall man alltid ringa till ägaren, när man landar på flygplatsen, så han kan komma för att välkomna Er.

Ca' degli Equi Bed & Breakfast
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Ca' degli Equi Bed & Breakfast
Trippelrum
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2013
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2011
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet
Satu med sällskap från Åkersberga i Sverige bodde på Ca' degli Equi Bed & Breakfast i Rom från den 1. till den 5. december 2010.

Vi besökte Rom i början av desember i år. Vi bodde på ett Bed & Breakfast i stadsdelen San Lorezo som ligger lite öster om “Termini” cenralstationen i Rom. Rummet vi fick låg centralt, var städat och alla var vänliga och hjälpte till. Frukosten lite “slimmad” i vår mening. I området San Lorenzo, som är resterna efter en gammal chokladfabrik har byggts om och där finns nu många fina resturanger dit italienarna i första hand går. Matvanorna i italien är något annorlunda mot de som vi har här hemma och den som vill ha mat kl. 17.00 göre sig inte besvär, för resturangerna öppnar inte förrän vid 21.00.

Områden är belagt med körförbud för allmänheten och endast taxi och de boende får åka in. Kameror är uppsatta på alla infarter som registrerar all ingående trafik. På lagom promenadavstånd finns spårvagn och buss. Men man kan inte nog varna för ohederliga inslag. Tjejerna skall ha handväskan digonalt hängd med starka remmar, killarna ska inte ha plånboken i bakfickan och man ska ha järnkoll på sitt bagage. Jag blev själv av med min ryggsäck innehållande all elektronik, kamera, iphone, mm. Taxigubben drog med ryggan kvar i bilen. Jag hade inte räknat in alla väskor. Vi ringde taxibolaget men den taxin hade stängt av sin sändare. Skitjobbigt även om man är försäkrad. Tog en halv dag att polisanmäla stölden. Vädret var bra, det regnade bara på nätterna och temperaturen på dagen höll sig krig 16 gr. När det gäller sevärdheter så kan man sammanfatta Rom som att Rom är ett enda stort museum. Det finns hur mycket som helst att titta på.

Upplysningar om recensenten

Resperiod December 2010
Antal resande 3 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2010
Antal resande 5 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2010
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 3 4 Nästa sida
 
search map