Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Lazio

Lazio ligger i den centrala delen av Italien, omgiven av regionerna Toscana, Umbrien och Marche i norr, Abruzzo och Molise i öst samt Campania och det Tyrrenska havet i väst. Regionen har nästan 6 miljoner invånare, och är därmed den region i Italien mest näst flest invånare.

Lazio består framförallt av platt och backig terräng, med mindre bergrika områden i de södra och östra delarna av regionen, men erbjuder också på massor av möjligheter till sol, strand och badsemester, bland annat runt Anzio, där sandstränderna är många, och den låga havsbottnen för platsen ideal till barnfamiljer. Också i badorten Terracina finns en härligt lång sandstrand. Regionen är också full av naturparker, t.ex. parkerna Parco Nazionale del Circeo, Riserva Naturale Lago di Vico, Parco Nazionale del Gran Sasso samt Parco Naturale Monti Simbruini, som alla bjuder in till vandringsturer (eller trekking) och stora naturupplevelser.

Men, de allra största attraktionerna i Lazio är regionens alla historiska städer. Bland de mest intressanta hittas Tarquinia, som bland annat bjuder på etruskiska freskos; Terracina, som har vackra sandstränder, massor av stämning och ett vackert torg; Ostia Antica, som bär många spår från romartiden; Sperlonga, som både är en strålande badort och en av Italiens vackraste medeltidsstäder; samt Gaeta, som imponerar med sitt normand-slott och rika historia.

Stjärnan bland dem alla, är naturligtvis huvudstaden Rom, som bjuder på enastående kulturarv, men också på charm och folklighet. Här kan du bland annat uppleva Vatikanstaten med Peterskyrkan och Vatikanmuseerna, Colosseum, Pantheon, Forum Romanum, Fontana di Trevi, Den Spanska Trappan, Piazza Navona, Engelsborg - och många, många fler enastående sevärdheter.

>>> Få mer information om en semester i Lazio här

 
search map