Pontinia, Lazio Malariamuseet

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Pontinia är en liten ort som ligger ca. 100 km söder om Rom. Det är inte en speciellt känd ort men den har en intressant kuriositet som gör att den är värt ett besök– Malariamuseet.

Museet är från 1990 och idèen till det uppstod då man i en sortering i arkivet på den lokala vårdcentralen fann en massa dokument om den regionala komitéens arbete mot bekämpningen av malaria både för och efter Andra Världskriget.

Något av det material man fann var olika kartor och geografiska framställningar som fint illustrerade bekämpningen. Dessutom fann man även böcker och diverse emballage från den medicin som man använt för att förebygga och bekämpa sjukdommen. Även om malaria anses vara utrotad i området sen 1949 är museet ändå intressant att uppleva då malaria fortfarande kräver offer runt om i världen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
search map