Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ca. 50 km nordöst om Rom i det gröna Lazio ligger medeltidsstaden Nerola. Staden har ca. 2.000 invånare och strålar långväga med sin fästning Castello Orsini som härstammar från 1200-talet. Staden har lite affärer och på det stämningsfulla torget vid rådhuset finner man staden fontän.

Enligt en inskription på fontänen, A Nerone tuum Nerola nomen Habet, staden är uppkallad efter den romerske kejsaren Nero. Staden ligger vid den gamla romerska vägen, Via Salaria, som gick från Rom till Porto d'Ascoli vid Adriakusten.

Karta över Nerola

Klicka på kartan nedan för översikt av lägenheter i staden och en lista över de närmaste flygplatser och avstånd från städer i norra Europa.

 

 

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell, hus eller semesterlägenhet?

In-Italia erbjuder fler än 1500 semesterbostäder däribland handplockade hus, semesterlägenheter och hotell i Lazio.

Om du planerar en semester för fler generationer för att verkligen slappna av, umgås och göra saker över generationsgränserna kan vi varmt rekommendera att du hyr ett hus Itaien. Du kan få ett hus med pool, trädgård m.m helt för dig själv under semestern. 

Använd sökmotorn ovan för att få snabb överblick över tillgängliga semesterbostäder i och runt Nerola.
Har du frågor om de olika boendealternativen eller vill du få hjälp med att välja rätt är du välkommen att ringa oss för tips och råd.

Transport

Många väljer att flyga till denna del av Italien - körsträckan från Danmark är ca 2000 km. Ska du semestra i Nerola är närmaste flygplats Rom. I Rom Fiumicino och Rom Fiumicino hittar du en lång rad flygbolag som Ryanair, easyJet och SAS med rutter till Europa och Danmark,

I sökmotorn hos In-Italia kan du alltid hitta aktuell information om rutter, tider och priser. Då är du säker på att hitta de flygavgångar som passar dig och din semester bäst. 

Du kan ta dig från Rom till Nerola med tåg och buss. Stig till exempel av tåget på Fara Sabina stationen vid Passo Corese och ta tåg och buss den sista biten. Du kan också med fördel ta bussen hela vägen från Rom - det går snabbare.

Beroende på hur enkelt du på egen hand vill ta dig runt på semestern kan det vara fördelaktigt att hyra en bil. Med hyrbil tar du dig också enkelt till och från flygplatsen.

Restauranger och shopping

Du kan välja mellan en liten handfull restauranger i Nerola. Kör du bara ett par kilometer bort finns flera bra restaruanger i grannbyarna.

Du bör räkna med att köra till de större livsmedelsbutikerna om du vill laga din egen mat under semestern. En härlig upplevelse är att besöka den lokala matmarknaden i området - de erbjuder förutom mängder av fina råvaror även möjlighet att uppleva den charmarande italienska vardagen.

 

Läs mer om Nerola

Utflykter

Du bor mindre än 1 timmes bilresa från Rom. Huvudstaden är också en av de mest uppskattade målen för en dagstur om du bor i Nerola.

Det finns få städer i världen som kan konkurrera med Roms många kulturella och historiska platser. En dagsutflykt räcker bara för att uppleva en liten del av stadens unika kulturarv. Det kan även vara en aptitretare för en storstadssemester vid ett senare tillfälle. 

Däremot behöver du inte köra långt för att uppleva spännande kulturella och historiska sevärdheter. I staden Tivoli öster om Rom ligger, till exempel, Villa d'Este från mitten av 1500-talet - en villa med en imponerande trädgårdar.

Vill du upptäcka de största attraktionerna i sällskap med en lokal certifierad guide, erbjuda våra partners en mängd intressanta utflykter i Lazio, som du med fördel kan bokas online hemifrån.

 
 

 x

Dölj texten
 
 
search map