Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Montefiascone är en av de många etruskiska städerna i området.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Historien om vinet

Staden är dock mest känd för det berömda vita vinet EST! EST!! EST!!!. Det särpräglade namnet härstammar från en epok som tar oss tillbaka till år 1111, då Henrik den 5:e av Tyskland var på väg till Rom för att möta Påven och bli korad som kejsare av romarriket. Tillsamman med Henrik den 5:e var bl.a. biskop Johannes de Fugger, en riktig vinälskare. En av biskopens tjänare blev sänd i förväg för att välja ut de krogar var de serverade det bästa vinet. De hade avtalat att tjänaren på krogens dörr skulle skrive ”EST!” (latinska för ”Här är”), om gott vin fanns på stället. Då tjänaren ankom till Montefiascone och smakade det lokala vinet skrev han EST! tre gånger med flera utropstecken för att förstärka och understryka sin mening om vinets kvalitet. Biskopen lämnade aldrig Montefiascone igen. Han dog i staden år 1113.

Läs mer om Montefiascone

Upptåg till ära för...

När man är i staden kan det rekommenderas att besöka San Flaviano- kyrkan från 1100-talet. I den nedersta delen av kyrkan finner man biskop Johannes de Fuggers grav. För att ära biskopen gör man varje år i augusti månad en parad var deltagarna är iklädda historiska, folkloristiska kostymer. Domkyrkan är också värd ett besök: det är tal om en åttakantig byggning med apsis och sex kapell.

Evenemang

Fiera del Vino di Montefiascone (vinfest) i augusti månad.

Dölj texten
 
 
search map