Hotell i Grottaferrata i Lazio

Park Hotel Villa Grazioli

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Vin och bär är en härlig kombination

Jag skulle lätt kunna fortsätta listan över de härliga småstäderna i detta område, och om du känner till Rom - och dessutom har en förkärlek för bär - är det sannolikt att du på en eller annan tidpunkt besökt staden Nemi. Den är nämligen känd för sina smultron.

Historiens vingeslag

Nemi ligger vid sjön med samma namn, Lago di Nemi, och inte långt därifrån ligger även sjön Albano och staden Castel Gandolfo. Det är här självaste påven har sitt sommarpalats, och det är på plats att jag berättar en historia för dig. År 1580 fanns det en kardinal vid namn Antonio Carafa, som hade en innerlig önskan att kunna dra sig tillbaka till adliga omgivningar när han inte längre var aktiv i Vatikanen. Då Castel Gondolfo var reserverat till påven, beslutade han sig för att bygga ett palats till sig själv precis i närheten, och resultatet blev Villa Grazioli.

Läs mer om Park Hotel Villa Grazioli

Ett fantastiskt läge

Historien om Villa Grazioli är lång och invecklad, och jag ska bespara dig alla detaljer, och istället bara konstatera, att den gamla fina adelsvillan idag är omgjord till ett inte mindre adligt hotell, vid namn Park Hotel Villa Grazioli. Läget är välvalt och du har en fantastisk utsikt in mot Rom. Många internationella gäster kommer hit för att njuta av läget och italienska bröllopspar väljer ofta att fira sin dag i dessa omgivningar - och jag förstår dem gott, för de gamla salarna avseglar fortfarande de forna dagarnas storhet.

Bra utflyktsmöjligheter i närområdet

Idag har alla möjlighet att hålla semester i dessa lyxiga omgivningar, och vad är mer perfekt än att kombinera en avslappnande semester i den vackra naturen, med en storstadssemester i Rom? Ja, du kan till och med ta tåget från Frascati direkt till Roms centrum, så att du slipper köra in till staden i bil. Är du intresserad av vin, har du småstäder som Frascati som du kan besöka, och är du intresserad av historia, kan du besöka Roms antika hamnstad Ostia Antica på en härlig dagsutflykt. Vill du istället slappna av en dag, kan du slå dig ner på en av de sköna solsängarna vid poolen, men en kall förfriskning och en god bok i händerna. När mörkret sänker sig, kan du njuta av din middag under den mörka stjärnhimlen - ja, bättre kan det nästan inte bli.

Bo bekvämt med stil

På Park Hotel Villa Grazioli finns 62 rum i olika kategorier, som är fördelade på tre olika byggnader i den stora parken, och en del av dem ligger i själva huvudbyggnaden. Rummen är inte så stora, men de är fint och bekvämt inredda, och har alla aircondition, wifi, satellit-TV, minibar och badrum med dusch eller badkar och hårfön.

Läs om rummen på Park Hotel Villa Grazioli

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Park Hotel Villa Grazioli

Läs personliga omdömen av Park Hotel Villa Grazioli som ligger i Lazio. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Park Hotel Villa Grazioli. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 3 omdömen från Park Hotel Villa Grazioli

Håll i hatten, waw. Dit vill vi gärna igen

Plus bara för själva upplevelse. Bortsett från ett lite tråkigt rum under takbjälkarna.
Allt annat spännande, spännande och personligt med massor av historia.

Läs mer

Lugnt och skönt

Underbart ställe med god mat och service.
Det ligger dock en bra bit från Rom.

Läs mer

Bedömning av Park Hotel Villa Grazioli

Läs mer
 
search map