Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Grottaferrata, som har drygt 20.000 invånare, anses vara en av de mer eleganta och populära bostadsområdena i Lazio, mycket på grund av den enkla tillgången till Rom på vägen Via Anagnina. Namnet på staden, som bokstavligen kan översättas till Järngrottan, sägs härstamma från 1000-talet då San Nilo da Rossano och hans följare fick denna bit land i besittning av Gregorio I från Tuscolo-släkten. Det fanns inte mycket att komma efter i området, förutom ett litet hus som var perfekt bevarat tack vare dess fönster som var stabiliserade med järn. Huset fick namnet Cryptaferrata (Järnkryptan), vilket sedermera ändrades till Grottaferrata och blev stadens namn i samband med att den växte.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Abbazia di Santa Maria di Grottaferrata

Den främsta sevärdheten i Grottaferrata är klostret Abbazia di Santa Maria di Grottaferrata, också känt som Abbazia Greca di San Nilo då det är tillägnat till ovan nämnda San Nilo da Rossano. Klostret grundades år 1004, och blev snabbt ett erkänt centrum för kultur och makt. Inne i klostret finns bland annat en kyrka från medeltiden, omgjord i barock stil. Det finns också ett bibliotek och ett museum (invigt år 2017) där du kan lära dig mer om livet i klostret genom en samling fynd och berättelser från de som bebott platsen.

Läs mer om Grottaferrata

Dölj texten
 
 
search map