Omdömen från Hotel Ciampino (tidl. Hotel Dany)

 
Hotel Ciampino (tidl. Hotel Dany) är inte tillgänglig i dagsläget
Hotel Ciampino (tidl. Hotel Dany) är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Ciampino här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Hotel Ciampino (tidl. Hotel Dany)

Läs personliga omdömen av Hotel Ciampino (tidl. Hotel Dany) som ligger i Lazio. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Hotel Ciampino (tidl. Hotel Dany). Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.
Ingrid med sällskap från Köping i Sverige bodde på Hotel Ciampino (tidl. Hotel Dany) i Ciampino från den 24. till den 26. maj 2008.

Hej Lisen, Som helhet var resan till Italien mycket bra. Vi har bekanta som tog väl hand om oss. Vi valde ju att tillbringa två nätter och en dag i Rom vilket räcker för oss. Vi är inga storstadsbor men vi fick se en hel del av Rom genom att vi valde bussen som tar turister runt till de olika sevärdheterna. Mycket bra sätt att färdas för oss som inte orkar gå så mycket. Däremot så vill vi klaga på det hotell som vi bodde på Chiampino. Mycket lyhört och de gäster som fanns där förde mycket oväsen. Jag klagade i receptionen två gånger, 23.15 o 23.30 innan det blev tyst ca 23.45. Men därefter så stördes vi av att personal i köket satte igång med sin städning och detta tystnaden inte förrän efter 01.00. Gästerna satte sedan igång med högljutt prat kl 03.30-04.00 och höll sig tyst fram till 05.30 för att återigen prata högt och ljudligt. Detta störde oss väldigt mycket, ingen nattsömn och det fanns heller inget annan rum att tillgå. Den som tog emot vårt klagomål var Danilo Ragni. Detta var natten mellan den 28-29 maj. Nästa natt fick vi ett rum på en annan våning och där var det tyst. Det krav som jag har är att vi får ett mycket kraftigt reducerat pris på vårt boende. Det innebär i pengar att vi vill ha tillbaka ersättning för den första natten alltså 900 kr. Som sagt i övrigt så har resan varit mycket bar och vi kan varmt rekommendera att ta ett ES- tåg, vilket vi gjorde för att ta oss från Brindisi till Rom. Där hinner man uppleva och se väldigt mycket av landet Italien. Var även ett mycket bekvämt sätt att resa och även mycket prisvärt.
Vänligen Ingrid o Hans
PS Ett tips. Vi som är lite äldre och har god svensk standard skulle uppskatta mycket att ni i era sängar har en tjock bäddmadrass. Sängarna på hotellet var stenhårda DS

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2008
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Bengt och familj från Jönköping i Sverige bodde på Hotel Ciampino (tidl. Hotel Dany) i Ciampino från den 5. till den 6. oktober 2007.

Det mesta var jättebra! Jag hade fått uppgift om att hotellet låg nära flygplatsen. Det stämmer fågelvägen, men inte riktigt om man ska ta sig dit. Man måste runt och ut på motorvägen en bit och sen in mot själva Ciampino centrum. Taxi kostar 30€ med fast taxa vilket ej var förhandlingsbart. Ni bör rekommendera att ta flygbussen (1€/pers) och gå de sista 800 m från stationen i Ciampino. Tillbaka tog vi en taxi (vi hade tung packning) till stationen för 15€ och sen buss för 5€ (1€/pers).

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2007
Antal resande 2 Vuxna, 3 Barn
Namn
Stig med familj från Huddinge i Sverige bodde på Hotel Ciampino (tidl. Hotel Dany) i Ciampino från den 14. till den 15. juni 2007.

Vi har haft en fin vistelse i Italien, bodde endast en natt på hotellet i Ciampino. Dock var det svårt att hitta hotellet. Er beskrivning räckte inte eftersom det finns så många små gator att åka runt på. Efter några samtal till hotellet samt hjälp av en förstående italienare kom vi fram till Hotel Dany som bytt namn till Hotel Ciampino... bara dörrmattan avslöjade det "gamla" namnet. Hotellet var fräscht och fint och vi sov gott. Inga problem med bokningen eller annat.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2007
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
Charlotte med familj från Vallentuna i Sverige bodde på Hotel Dany i Ciampino från den 29. juni till den 1. juli 2006.

Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter från Ciampino. Vi kontaktade In-Italia två (eller möjligen tre?) dagar innan vi skulle resa med önskemål om boende för fyra personer i eller nära Rom och fick en bokning på hotell Dany i Ciampino. Suverän, trevlig och effektiv hjälp!

Vi hade fått tipset att ta en vit taxi (enda synliga tecknet på att det är en laglig körning, där man inte ska riskera att bli uppskörtad?) från flygplatsen eftersom det är svårt att hitta till hotellet. Vi gjorde så, visade schauffören adressen och kartan som vi fått av In-Italia och åkte iväg. När vi insåg att vi nästan var inne i Rom stoppade vi bilen och förklarade återigen att vi skulle till Ciampino. Schauffören bad om ursäkt och vände bilen, dock utan att stänga av taxametern. Vi påtalade det ett antal gånger och till slut gjorde han det. Väl tillbaka till Ciampino hittade schauffören inte hotellet utan snurrade länge runt och frågade sig fram. När vi slutligen kom fram enades vi om att resan kunde kosta 15 Euro. Vi vet inte om det var skäligt eller ej, men då kändes det rättvis för båda parter... Ett förslag är att man tillsammans med bokningsbekräftelse får en ändå tydligare vägbeskrivning (på italienska) från flygplatsen till hotellet.

På hotellet blev vi mycket väl omhändertagna. Det är ett litet och enkelt hotell. Lunch eller middag serverades inte under de dagar vi var där och vi tänkte inte på att allt stängs under söndagar, så det blev en dag i fastans tecken... Vid tågstationen finns en stor mataffär som har öppet till 13 på söndagar berättade portieren då vi letat runt. Dessvärre hann vi inte dit i tid. När vi skulle åka hem bokade vi åter en natt på samma hotell. Vi bad därefter att få ha kvar ett rum fram till 18, då det var dags att åka iväg. Ett dubbelrum för ett dygn (utcheckning 12) kostar 80 Euro, timmarna mellan 12-18 kostade 60 E. Det kändes väl dyrt, men just då tyvärr nödvändigt.

Ciampino är en liten ort, utan direkta tursitinfluenser. Några mindre restauranger och barer, ett litet centrum och en tågstation. Man åker inte till Ciampino för att tillbringa tiden där, men för ett bra hotell (med
pool) nära Rom. Det är dock en ganska lång promenad till stationen, men tar sedan bara en kvart in till Termini. Tåget kostar 2 E/enkelresa.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2006
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
Fia med familj från Västerhaninge i Sverige bodde på Hotel Dany i Ciampino från den 25. till den 26. juni 2006.

Vi landade i ett sommrigt och mycket varmt Rom, taxiresan från Ciampina in till Rom var svettig. Både för att det var hett och för att taxichauffören körde som en biltjuv.
Väl framme på vårt hotel, Bed and Brekfast San Pietro så möttes vi av en härlig överaskning: Det fanns luftkonditionering på rummet. Alla jublade.
San Pietro var ett mycket bra B&B, trevlig personal, härlig utsikt över taken och Peterskyrkan, superbra läge- vi kunde promenera till det mesta. Men när värmen tog ut sin rätt så var det bara att gå ner till tunnelbanan vars nedgång låg 5 meter från San Pietro.
Det fanns många trevliga och hyfsat prisvärda resturanger precis intill så när dottern somnade vid bordet så gjorde det inget utan det gick lätt och snabbt att bära hem henne.
Frukosten var det enda som inte var riktigt bra med San Pietro men ändå okej. Man verkar ju äta winerbröd till frukost i Italien.

Vi fortsatte söderut i Italien till Villa Mirelli i Palinura. Alla + som finns till det stället. Ägaren var mycket trevlig och talade riktigt bra engelska. Poolen och trädgården var över förväntan. Vissa dagar var vår familj själva i poolen och trädgården så det kändes som vårt eget ställe. Lägenheten var bra utrustad det enda som var jobbigt var fukten men enligt vår värd så är det mycket fuktigt i den delen av landet, badrums mattan torkade aldrig!
Stränderna i Palinuro var härliga, vattnet var helt klart och det var lätt att parkera bilen vid stränderna.

Det fanns lite dåligt med resturanger i den ändan av Palinuro som vi bodde men det gjorde inget eftersom affären som låg precis bredvid Villa Mirelli överträffade alla förväntningar. Vi handlade Italienska delikatesser och åt på vår trevliga terass.

Efter en vecka fortsatte vi till Pompeji. Det var jättesvårt att hitta hotellet men efter ett antal felåkningar och förklaringar från folk på gatan på en riktigt knagglig engelska, så kom vi rätt. Fast när vi kom in på hotellet Forum i Pompeji så trodde vi att vi kommit fel för det var så mycket finare än vad vi kunnat föreställa oss. Dessutom låg det bara femtio meter från en av ingångarna till ruinerna i Pompeji.
Frukostbuffen på Forum var den bästa på hela resan och personalen var jättetrevlig och pratade bra engelska. Ett plus var att man fick parkera gratis på en bevakade parkering bredvid hotellet!

Sista natten skulle vi sova på hotel Danay i Ciampino det var också svårt att hitta dit. Men glädje blev större när vi inser att hotellet hade pool. Så efter en hel dag i bilen så kunde man hoppa i och svalka sig. Resturangen som fanns på hotellet var helt ok och personalen hjälpte till med taxi till flygplatsen.

Vi är jättenöjda med vår resa. Vår uppfattning är att vi fått tag i jättebra boende via In-Italia, dom har legat centralt, varit mycket prisvärda och haft en högre standard än vad vi förstått när vi bokade. Ni får gärna använda vår text som refernstext.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2006
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
Gunilla med familj från Uppsala i Sverige bodde på Hotel Dany i Ciampino från den 29. till den 30. juni 2006.

Kontakten med In-italia har bara varit positiv. Allt har fungerat. Byn Ciampino såg vi ingenting av, eftersom vi hade valt hotell Dany bara för att vi skulle hinna med flyget hem morgonen därpå. Tiden i Italien spenderade vi i Rom och Terracina, vilket vi hade bokat själva.

Hotel Dany var OK för en övernattning, förutom att det luktade rök i vårt rum och att det var mycket skräp (blad från träden) i poolen. Det hade varit blåsigt den dagen.. Personalen var mycket bra och hjälpsam. Vi åt middag på hotellet och den var bra. Men frukosten var torftig i vår smak, vilket ju italienska frukostar brukar vara.

Tack för oss!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2006
Antal resande 2 Vuxna, 3 Barn
Namn
Carl med sällskap från Spånga i Sverige bodde på Hotel Dany i Ciampino från den 30. till den 31. mars 2006.

Det fungerade utmärkt med alla vouchers och hotellen var trevliga överlag.

Däremot hade vi svårt att hitta till hotell Dany i Ciampino. Det var mörkt när vi landade och svårt med orienteringen. Så småningom frågade jag en italienska, som hade vänligheten att i egen bil lotsa oss rätt. Därefter hade vi just inga problem att hitta i Toscana resten av veckan. Fantastiska vyer förstås - och tur med vädret. Många fina synintryck och doftminnen från Pisa, Florens, Lucca, Bagna di Lucca, Siena, San Gimigniano, Montepulciano, Montalcino, Castiglione del Lago med mera. Om det inte är för mycket besvär skulle en enkel skriftlig färdbeskrivning med utgångspunkt från P-platsen för hyrbilarna nog underlätta för kommande resenärer för den första övernattningen.
Hertz (och kanske även andra uthyrare) kan man visserligen hyra GPS från, men jag vet inte vad det kostar.

Vi är mycket nöjda med er service och kommer att rekommendera er till bekanta som planerar att åka till Italien!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Mars 2006
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2006
Antal resande 2 Vuxna, 3 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet
Kurt och hustru med vänner från Vetlanda i Sverige bodde på Hotel Dany i Ciampino från den 1. till den 2. oktober 2005.

Vi var tillsammans med ett annat par en vecka på en vingård i Pancole. Också denna vistelse köpt genom denna förmedling av det andra paret. Vi är som sagt mycket nöjda med veckan i Italien. Förbokningarna och betalningar genom er har klaffat 100%.
Vi har inte svårt att rekommendera er, och har väl redan till några bekanta länkat över er hemsida. Hotellet i Campino var helt ok. De höll visserligen på att bygga om restaurangen så frukosten serverades
i ett "patrytält". Det var dock inget som störde oss det dygnet vi var där.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2005
Antal resande 4 Vuxna
Namn

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map