Cerveteri, Lazio Etruskiska nekropoler vid Cerveteri

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Viktiga städer

Etruskerna var ett folkslag, som levde i mellersta Italien omkring 800 år f.Kr, och städerna Cerveteri och Tarquinia var två viktiga etruskiska städer. De två gravplatserna vid dessa städer avslöjar olika metoder för begravningar, som har tagit plats från det nionde århundradet till det första århundradet före Kristus och vittnar om den etruskiska kulturen. Några av gravarna framstår som imponerande gravhögar med ingraveringar, medan andra är dekorerade med väggmålningar, vilka är ytterst välbevarade.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Anlagd som en stad

Gravplatsen vid Creveteri, ca 40 km norr om Rom, och som kallas Banditaccia, innehåller flera hundra gravar, som är anlagda som en mindre stad med gator, små torg, och kvarter. Här finns många typer av gravar - uthuggna ur sten, formade som små hytter och små hus, med ett våld av detaljer. Dessa gravar är de enda exemplaren på etruskisk bosättningskultur som man fram tills idag har funnit.

Världsarv

De två nekropolerna blev år 2004 upptagna på UNESCOs världsarvslista.

 
search map