Semesterbostäder & hotell i Acquapendente

Torre Alfina
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Möjligtvis var Acquapendente ursprungligen en etruskisk landsby, senare bebodd av romarna och därefter invaderad och förstörd av Longobarderna. Området är rikt på vatten, växter och naturliga hålor.

Staden utvecklades under 1100-talet och är rik på monumenter, kyrkor och palats av historisk- och konstintresse bl. a. San Francescos gotiska kyrka, Julia da Jacopos medeltidstorn och San Sepolcros Krypta som är byggd omkring år 1100 med samma mått som den Heliga Grav.

Staden är känd för ”Pugnaloni”, en samling stora målningar gjorda av blommor, blad, grenar och annat som härstammar från den lokale floran. Varje år, den 3:e söndagen i maj månad, firas Blomsternas Madonna, som enligt traditionen berättar att det i 1166, var ett vissnat körsbärsträd som blommade och därmed gav början till stadens upprör mot den tyranniska Frederik den 1:a Barbarossa.

Denna söndag visas dessa ”målningar” på en parad genom staden. Om kvällen blir den vackraste målningen kårad. Målningarna ställs därefter ut i Domkyrkan resten av året.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Utflykter i området:
- Torre Alfina: Borgen, som hör till en av de vackraste medeltida borgarna i Italien, har utvecklat sig omkring slottet med det inre torn, vars byggning går tillbaka till Longobardernas tid i år 756. Borgen ligger 600 m. högt och man har en enastående utsikt på 360°.

Begivenheter: den 20:e maj på San Bernardinos dag, blir några av stadens gator belagda med årstidens blommor som bildar vackra figurer. Det är festival i juli månad med gratis koncerter. I augusti är det Pappardelle festival med vildsvin.

Läs mer om Acquapendente

Dölj texten
 
 
search map