Zagarise, Kalabrien Klätterparken Orme nel Parco

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Det är på tal om en akrobatisk park, som erbjuder helt föryngrade klätterupplevelser, mitt i en skog i Calabrien i Zagarise kommun. Parken är inredd med 3 banor för barn under 140 cm, vilka är anpassade efter deras möjligheter, och som maximalt ligger 1,5-3 meter över jorden. Det finns 7 banor till vuxna, både lättare och svårare, några av dessa ligger 13 meter över jorden, medan andra befinner sig på mer överkomliga höjder på 3 meter. Dessutom finns det också två banor att öva sig på, innan man kastar sig upp i trädkronorna.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Utmana dig själv

Man balanserar mellan trätopparna på olika utmanande linor som är uppspända mellan trästammar (det det är byggt en liten plattform så att man emellanåt kan vila). Här får man testa sin balas, sina krafter, koordineringen och äventyrslusten. Det gäller att ta fram barnet inom sig,

Andra utmaningar

En av våra kunder har en gång sagt att: "Det är värt att köra hit flera gånger om". Utöver de utmanande klätterrutterna genom skogen, hittar du också en vanlig klättervägg på 6 meter. Du kan också klättra i träd eller hyra mountainbikes - eller liggstolar om du mer deltar för stämningens skull, men inte själv vill testa dina nerver.

Säkerhet

Säkerheten är utgångspunkten för parkens aktivitet, och därför bär alla säkerhetsutrustning när de klättrar, vilken bland annat består av hjälm och säkerhetslinor. All utrustning stämmer överens med de gällande EU-reglerna och utrustningen kontrolleras dagligen. Ingen får tillgång till banorna utan intruktioner och rekommendationer.

Parkens övriga erbjudanden

Utöver klätterbanor rymmer parken de redan omtalade faciliteterna, samt lekplats, picknick-område med grill (områdena kan nyttjas mot beställning och grillen mot betalning). Du hittar också en kiosk som säljer enklare mackor, dryckor och andra snacks. Och så finns självklart första hjälpen på plats.

Öppettider

Från slutet av april-mitten av juni: söndagar och helgdagar.

Från mitten av juni-mitten av september: alla dagar från klockan 09.30-19.00.

Från mitten av semptember-slutet av oktober: söndagar och helgdagar.

Priser

Parken är den största av sitt slag i södra Italien och är ett privat projekt. Därför kostar nästan alla aktiviteter beroende på hur lång varigheten är, medan tillgången till parken är gratis.

För ytteligare information och beställning:

Tel. (+39) 0961.731290

Fax (+39) 0961.1910760

Mobilnummer: (+39) 334.3363690 och (+39) 333.2317580

e-mail: info@ormenelparco.it

Hemsida: http://ormenelparco.it/

Adress: Orme nel Parco – località Tirivolo – 88050 Zagarise (Catanzaro)

Parken har en mycket informativ hemsida, och det finns även en spansk och engelsk version. Läs bland annat om deras rekommendation om vilka kläder som bör bäras - man befinner sig på 1600 meters höjd, så en varm tröja är bl.a. en fördel, även på sommaren, liksom man rekommenderar att smörja in sig själv och barnen i solcrème trotts det skuggiga läget i skogen.

Du kan alltid hitta aktuella informationer på hemsidan, och vi reserverar oss för ändringar i ovanstående text om öppettider osv.

Var ligger parken?

Parken ligger vid landsorten Località Tirivolo i hjärtat av Nationalparken Sila i Zagarise kommun. GPS koordinatorerna är: N 39° 06.154’ - E 016° 38.222’

 
search map