Semesterbostad i Tropea i Kalabrien

Residenza Il Duomo B&B

Terrassen Torget <em>Piazza Duomo</em>
 
Residenza Il Duomo B&B är inte tillgänglig i dagsläget
Residenza Il Duomo B&B är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Tropea här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Tropea är en otroligt charmig och exotisk syditaliensk stad att vistas i. Flera medeltidsstäder i Italien ligger nära havet men få städer ligger så högt och med en så imponerande havsutsikt som Tropea - Kalabriens absoluta pärla. Här finns bra badmöjligheter, fin liten småbåtshamn och dessutom finns här trevliga restauranger som serverar bra mat, och goda pizzor så klart.

Det bästa är det centrala läget

Residenza il Duomo ligger på en liten gata nära stadens domkyrka. I gatorna runt omkring dig finns ett fint urval av allt från caféer, restauranger och affärer.
Palatset är från 1200-talet där rummen utgör de två översta våningsplanen. Lägenheterna ligger i ett annex..

Inredningen är enkel och det bästa med stället är det centrala läget och den tillhörande takterrassen. Det enda som fattas är en hiss och här finns en hel del trappor att gå i både för att komma till rummen som till lägenheterna (huset är i fem plan). P.g.a detta rekommenderar vi inte stället för dig som har gångbesvär eller reser med mindre barn. Du kan enkelt välja detta boende utan av behöva använda bil, vilket är bra då du inte får lov att köra i stadens historiska del utan tillstånd.

Kalabrien och framför allt Tropea är även omtyckt för sina fina badmöjligheter. Här finns flera stränder att välja mellan. Till den ena stranden är det ca en kilometer. Till den andra ca 650 meter och denna nås via trappor då staden ligger ovan havet.

Läs mer om Residenza Il Duomo B&B

Takterrass med härlig utsikt

Residenza il Duomo erbjuder alltså en stor och härlig takterrass där frukosten serveras så länge vädret tillåter det. Från terrassen som står till förfogande för gästerna hela dagen har du utsikt över stadens tak, havet och sluttningarna bakom Tropea. Här finns även reception (24 h) och wi-fi.
Ankommer du med bil kan du i lågsäsongen hitta parkeringsplats i närheten på offentliga platser inne i centrum och mot betalning. Annars finns det möjlighet att boka parkering mot betalning, i närheten av det historiska centrum. Tänk bara på att du inte får köra inne i stadens historiska del.

Du kan välja mellan rum och lägenheter

Hotellet har endast 10 rum som är utrustade med aircondition, Sat-TV, minibar och badrum med toalett, dusch och hårtork.
Lägenheterna har litet pentry och finns i olika kategorier och där en del är mer basic än andra. De ligger i ett annex och här kan du välja även med balkong och utsikt över havet. En del rum och lägenheter har snedtak, och har därför mindre ljusinsläpp. En del lägenheter är i två plan med ett s.k. öppet sovloft.

Dölj texten
 
 

Gästomdömen av Residenza Il Duomo B&B

Läs personliga omdömen av Residenza Il Duomo B&B som ligger i Kalabrien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Residenza Il Duomo B&B. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Charmigt men tänk efter riktigt, riktigt noga innan du bokar detta B&B

”Nej, nej, nej och åter nej” var första, andra och tredje tanken när vi väl installerat oss på detta B&B.
Men om vi börjar med det positiva så är personalen otroligt serviceinriktade, det är rent och snyggt, charmiga rum, väldigt centralt, luftkonditionerat, utmärkt wifi. Frukosten uppe på takterassen är förvisso Italienskt spartansk men oj vilken utsikt!
Det negativa är att boendet är inne i gamla staden och dit få man inte köra in med bil, inte ens för att lämna av bagage, kör du in ändå så fotas din registreringsskylt och du kan förvänta dig en rejäl böter när du kommit hem (har gjort misstaget tidigare att köra in i avstängd zon och fått böta flera tusen kronor). Bilen parkerar man istället 600 – 1000 meter från boendet, betänk då att du ska ta dig denna sträcka, i 35-40 graders värme och över stenbelagda gator som inte är anpassade för rullväskor för att komma till boendet. Efter den pärsen så ska du dessutom upp till boendet som är beläget 4 trappor upp, utan hiss. De flesta rummen ligger dessutom en trappa upp ytterligare….
Rummen är fräscha men oj så lyhörda. Man hör varje ord som grannen säger i normal samtalston och om någon går förbi utanför rummet så låter det som om vederbörande var i rummet. Sent på kvällen (24:00) drar ett utomhusdisco precis i närheten igång som spelar till 03:00 varje kväll. …
Tropea ligger dramatiskt på en klippa och blickar ut över havet. För att komma till stranden så tar man trapporna, det finns möjlighet att hyra solstolar men akta er för beachklubbarna som tar ohemult mycket betalt…€ 52 för två solsängar och parasoll en dag!!!
När badet är klart så ska man upp för trapporna (+180 steg) till staden, sen är det trapporna upp till boendet, Jag har i efterhand, trots att jag sprungit Marathon, svårt att erinra mig att jag svettats mer än vad jag gjorde mellan strand och boendet.
Tropea sägs vara en av Italiens mest restaurangtäta städer, stämmer säkert men känslan är att det är många mediokra och ett fåtal bra. Väldigt turistiskt fortfarande med en majoritet av Italienare men här finns det verkligen massvis med skandinaver, tyskar, holländare, britter etc.
Nej, jag rekommenderar inte boendet, bo hellre precis utanför gamla stadsdelen där du kan stanna till med bil och lasta i och ur bagage samt slipper höra samma discobeat natt efter natt. Vi och andra gäster satt flera dagar i förväg och gruvade oss för hemfärden och hur vi skulle få ner vårt bagage och till bilen. Ett pensionerat engelskt par vi mötte övervägde på allvar att slänga ner väskorna i ren desperation!
Vi var där en vecka vilket var minst 5 dagar för mycket, två nätter på annat hotell hade varit perfekt

Läs mer
 
search map