Omdömen från Casa di Ulisse

 
Casa di Ulisse är inte tillgänglig i dagsläget
Casa di Ulisse är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Tropea här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Casa di Ulisse

Läs personliga omdömen av Casa di Ulisse som ligger i Kalabrien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Casa di Ulisse. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Tjusigt, när man väl är där...

För att komma till Tropea från flygfältet i Lamezia krävs buss + tåg+lokaltåg ELLER taxi a 80 €. Sedan är man helt isolerad i en spännande, men mycket liten, gammal stad. Vår rekommendation är att man inte ska åka till Tropea om man inte har hyrt bil!
Alla restauranger har samma meny och samma priser. Fiskbutiker hade kanske funnits, men vi kände inte för att kocka själva i det synnerligen illa utrustade köket (fanns inte handduk, hushållspapper, salt, diskborste...) Det lilla köksfönstret ut till gränden saknade glasruta, så vi täppte till det med en pappkartong.
MEN boendet var spännande, vacker utsikt, snyggt och rent. Mycket branta trappor från den klippa där staden ligger leder ner till underbara sandstränder.
Nackdelen var att lokalbefolkningen nedanför klippan höll sig med galna hundar som skällde hela natten och tuppar som galade i gryningen.

Rekommendationer till andra gäster

Hyr bil!! Busstrafik existerar inte, de små lokaltågen går sällan.
Vi hade tänkt vandra längs stränderna till nya badvikar, men det var omöjligt p.g.a. utskjutande klippuddar. Inga trevliga promenader kunde vi hitta, den "moderna" staden nedanför klippan ful och fattig.
Åk inte i juli/augusti då staden lär vara översvämmad av tyska turister - direktflyg till Lamezia från München, Düsseldorf m.fl.!!
Dock är badstränderna sagolika och vattnet varmt (början av oktober).

Casa di Ulisse
Rent och fint, Rent och fint

Glasruta saknades i ett fönster, reparationer i gränden åstadkom oljud och kalkdamm i hela köket
Gästvänlighet, Gästvänlighet

El-avbrott nästan ett dygn, mycket nonchalant inställning fr. hotellets sida (men senare fick vi avdrag på räkningen av vänlig, engelsktalande flicka)
Placering, Placering
 
Själva boendet på Casa di Ulisse
Tvårumslägenheten Tavulea med 2-4 sovplatser (1:a vån.)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Underbar vy från gamla Tropea.

Rymlig och modern lägenhet med fantastisk vy över marinan i Tropea. Kan verkligen rekommendera. Bra service från hotellet som förvaltar. Man kan f ö nyttja hotellets takterass som har gratis wifi. Enda möjliga smolket i bägaren: Hade kanske räknat med egen balkong. Likaså var det lite begränsat med köksutrustning och husgeråd - det blev ingen matlagning... Och som vanligt är Italien lite underutvecklat när det gäller wifi - som nu förvisso hotellet ställde upp med.

Casa di Ulisse
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Casa di Ulisse
Trerumslägenheten Formiculi med 6 sovplatser (med loft)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 4 Vuxna, 2 Barn
Namn

Vi var mycket nöjda med Tropea

Casa di Ulisse
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Casa di Ulisse
Trerumslägenheten Formiculi med 6 sovplatser (med loft)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn

Lgh Tavulea i Tropea

Bra lgh med bra läge i gamla stan och med havsutsikt, köket saknade riktigt fönster och är därför lite mörkt, balkong enligt beskrivningen men fick varken plats med stolar eller bord utan mer som en fransk balkong i övrigt var lgh enligt förväntan

Rekommendationer till andra gäster

Kan verkligen rekommendera stranden Nino Del Nonno norr om hamnen på ca 10 min gångavstånd från gamla stan, rent och snyggt och en restaurang med fantastisk mat till bra priser.

Casa di Ulisse
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Casa di Ulisse
Tvårumslägenheten Tavulea med 2-4 sovplatser (1:a vån.)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Bedömning av Casa di Ulisse

Casa di Ulisse
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet
Ralf och Ace med barn från Hässelby i Sverige bodde på Casa di Ulisse i Tropea från den 25. juni till den 2. juli 2011.

Tack för en bra hemsida och bra service. Det är andra gången vi använder oss av er hemsida och andra gången vi åker till Tropea. Troligtvis åker vi tillbaka inom ett år igen.

Vi har bott i Casa di Ulisse och på Hotel La Porta del Mare. Casa di Ulisse är mycket trevligt och allt fungerade jättebra. La Porta del Mare är också mycket trevligt och deras takterass är alldeles enastående. En fantastisk utsikt och solnedgång över havet varje kväll. En kväll såg vi delfiner från terassen. Det var skönt att vara bilfri och allt låg mycket väl inom gångavstånd.

Vi har tonårsbarn som gillar att bada och stranden i Tropea passade dem alldeles utmärkt.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2011
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
Anna-Lena med sällskap från Stockholm i Sverige bodde på Casa di Ulisse i Tropea från den 10. till den 23. juni 2011.

Jag har haft två fantastiska veckor i Tropea! Lägenheten var jätte fin och var mycket välutrustad med köks redskap - vilket gladde mej:) En helt bedårande utsikt och den var mycket fräsch. Jag har absolut inte någonting att klaga över:) Tack för en härlig semester!

Information: Taxi från Tropea till flygplatsen i Lamenzia kostade 600kr. Tåget kostade 40kr - kan vara bra att veta. Tåget tar ca 1,5 timme och taxi 45-60minuter.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2011
Antal resande 4 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2010
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet
Anki och Per från Frösön i Sverige bodde på Casa di Ulisse i Tropea från den 17. till den 23. juni 2009.

Vi var mycket nöjda med vår vecka i Tropea. Vi har varit i Italien flera gånger tidigare och har länge varit nyfikna på Kalabrien. Nu blev det så att vi inte såg mer av Kalabrien än själva Tropea, förutom det vi såg under tågresan. Att vi inte åkte runt berodde dels på att det var vår första semestervecka och då är vi väldigt nöjda med att ligga på badsstranden och läsa böcker och bada samt äta god mat men sedan berodde det också på att vi tyckte Tropea var en mycket trevlig stad. Staden som sådan tilltalade oss mycket med sina gränder och småtorg och alla gamla fina hus. Vår lägenhet låg också i en lugn del av stan. Det finns otroligt många restauranger och caféer i stan och vi åt mycket god mat. Vi har lärt oss att i områden med mycket inhemsk turism är maten oftast av hög kvalitet - det är svårt att lura italienare på vad som är vällagad mat. När vi var där var det ganska lite folk på stranden vilket vi tyckte var bra. Fantastiskt fint vatten. Lägenheten var också bra, levde upp till förväntningarna. Det enda vi hade vissa problem med var vem som skulle ge oss nyckeln. Det telefonnummer som vi uppfattade att vi skulle ringa i första hand blev inte den som gav oss nyckeln. När vi fick kontakt med "nyckelkvinnan" gick det väldigt smidigt.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2009
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 Nästa sida
 
search map