Semesterbostäder & hotell i Sibari

Utgrävningar vid Sibari Marina di Sibari Utgrävningar vid Sibari
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Vid det Joniska Havet

Sibari (på gammal grekiska: Sybaris) är en av de äldsta grekiska kolonierna i området, och her en härlig placering nära det Joniska Havet. Sibari ligger vid slätten Sibari, mellan floderna Crati och Raganello. Stadens historia går mycket långt tillbaka och har arkeologiskt en mycket stor betydelse.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

En stadskärna av yngre ursprung

Stadskärnan, så som den ser ut idag, är i sig själv inte något att vallfärda till, då den är av yngre ursprung. Den ligger också lite norr om de mer kända utgrävningarna. Det är ändock ett område som är värt ett besök, och kommunen lever faktiskt av turism; både badgäster och gäster som kommer för kulturella besök. Utanför Sibari hittar du nämligen två badstationer; Laghi di Sibari, som är ett konstgjort sjö-system bakom kustlinjen och kallas för "Lilla Venedig" samt Marina di Sibari med sina flotta sandstränder.

Läs mer om Sibari

Arkeologi

På grund av stadens rika historia, har man gjort många spännande arkeologiska fynd i området, och flera av dessa går att titta på i stadens arkeologiska museum, Museo Archeologico Nazionale della Sibaritide, som öppnade 1996. Muséet rymmer spännande samlingar och de viktigaste fynden från tiden innan den grekiska koloniseringen. Många av utgrävningarna kan ses i den arkeologiska parken, Parcp del Cavallo, söder om staden.

Lakrits

Sibari är också känd för sina lakritsplantor. På Sibari-slätten finns en hög koncentration av vildvuxen lakrits, något som också hittas vid kusterna i Abruzzo, Apulien, Basilicata - men framförallt här i Calabria. Faktiskt är det så att tre fjärdedelar av den italienska lakritsproduktionen kommer från denna slätten - Italien hanterar årligen ca 300 000 ton lakritsrot. Om du vill ge dig ut och identifiera plantan själv, så är det värt att veta att den är cirka 20 centimeter hög, och växer bäst i torr, uppvärmd jord. Men det är inte plantan du ska ha tag på, utan roten. Det är från roten man utvinner den söta saften som sedan blir till den lakrits vi känner till.

Dölj texten
 
 
search map