Semesterbostäder & hotell i Scilla

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Legenden berättar, att Scilla grundades av Odysseus, då han blev tvungen att gå iland här på vägen tillbaka från de trojanska krigen. Staden låg senare under Anassillao för att försvara den från de etruskiska angreppen. Under romarna kom Spartacus här att försvara sig emot Marcus Crassus, som belägrade staden och gjorde en djup vallgrav runtom stadsmuren.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Idag är Scilla en trevlig fiskestad med ca. 5.000 fasta invånare. Om sommaren är det många människor som väljer att ligga på stadens fina strand och njuta av utsikten härifrån mot Sicilien och - när vädret tillåter det- utsikt ända bort till de Aeliska Öarna med deras aktiva vulkaner.

Läs mer om Scilla

Utan tvekan värt ett besäk är borgen av Principi Ruffo, som byggdes under Normannerna under 1100-talet. Borgen ligger på toppen av en granitklippa, 50 meter över havet. Klippan har varit bebodd sedan 500-talet f.Kr tack vare dess strategiska läge. Mellan 900- och 1100-talet byggdes det på den västliga sidan en kyrka och ett kloster av de basilikanska munkarna.

Stället erövrades 1060 av Normannerna och kom därefter att komma under de olika härskarna, som genom tiderna erövrade stället. De basilikanska munkarna behöjj dock stället och deras privelegium fram till 1424 då de lämnade Scilla. 1533 kom borgen under Ruffo-familjens kontroll, som byggde ut den än mer.

Fransmännen erövrade den 1806 och några årtionden senare, då den italienska natibnalhjälten landsteg i staden från Sicilien, kom den italienska flaggan på toppen av den. Sedan början av 1900-talet har borgen legat under det italienska sjövärnets kontroll, men det är möjligt att besöka den bot avtal.

Dölj texten
 
 
search map