Semesterbostäder & hotell i Scalea

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Scalea ligger på den tyhrenska kusten i Kalabrien, ca. 30 km från Maratea och ca. 120 km från flygplatsen i Lamezia Terme. Scalea är en av de äldsta städerna på den kalabriska tyhrenska kusten och har ca. 9.000 invånare. Staden är känd för sina fina stränder men är även värd ett besök för dess medeltida centrum, som ligger uppe på kullen ovanför stranden. Vid Scalea har det grundats flera romerska villor, men det var under medeltiden som staden fick sin nuvarande profil som försvarsort mot angrepp från havet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Namnet Scalea kommer från scala , det vill säga italienska för trappa - och beskriver på ett träffande sätt hur staden är anlagd. För att komma upp till centrum är det en del trappor, men utsikten över vattnet och stadens takåsar gör det mödan värt.

Läs mer om Scalea

Under högsäsong (från den senare delen av juli till slutet av augusti) kan du räkna med att det är en del besökare i staden, särskilt i den del av staden som ligger vid stranden, var det mesta är byggt under 1900-talet. Om våren och hösten finns här bara de lokala invånarna, men temperaturen är tillräcklig för att njuta av havet och solen... dessutom är det mysigt att bara promenera omkring bland den lokala befolkningen.

Dölj texten
 
 
search map