Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mest populära städer och område

Mer information till din resa till Kalabrien

Kalabrien - populärt också kallad för "tån" i den italienska stöveln - ligger vid Messinasundet i den sydvästra delen av det italienska fastlandet. Regionen har cirka 2 miljoner invånare, varav ca. 100.000 bor i regionshuvudstaden Catanzaro. Under antiken kallades Kalabrien rätt och slätt "Italien". Sedan utvidgade romarna namnet till att också inkludera större delar av södra Italien - och till sist blev namnet använt för hela fastlandet. På sätt och vis kan man därför säga att Kalabrien är det "ursprungliga" Italien.

Kalabrien bjuder på fantastiska sandstränder och klippsträckor, som ägnar sig perfekt till en sol- och badsemester; storslagen och oförstörd natur med både skogsklädda och råa berg, djupa dalar och hela tre nationalparker; en läcker gastronomi, som närmar sig närheten tll hav och beg med mycket viltkött och många fiskrätter; charmerande och historiska kuststäder, varav många daterar hela vägen tillbaka till antiken; och sist men inte minst, massor av livsglädje och anledningar till att slappna av och njuta av livet som det är.

Få platser i Italien har så bra möjligheter för en sol- och badsemester som Kalabrien. De bästa platserna hittar du bland annat i Santa Maria dell"Isola i Tropea. Scoglio dell"Ulivo i Pami, och Pietra Grande vid Catanzaro. Om du tröttnar på att slappna av på stranden, kan du åka på en vandringstur till en av regionens hela tre nationalparker: Pollino, Sila och Aspromonte, eller till ett av de 16 naturreservaten som finns i regionen. Här hittas en rik och spännande flora och fauna, bland annat kan du se ulvar och örnar.

I regionens städer väntar många spännande kulturella och historiska sevärdheter. I regionshuvudstaden Catanzaro kan du uppleva många vackra barockbyggnader och njuta av utsikten till Fiumella-dalarna på 350 meters höjd; i Reggio di Calabria på Kalabriens sydligaste spets, kan du gå på upptäcksfärd bland gamla grekiska och romerska ruiner i stadens omkringliggande apelsinplantager; i Tropea kan du se stadens berömda 4 klimoter långa, vita sandstrand och utforska den gamla historiska stadsdelen som vittnar om både arabiskt, normandiskt och spanskt inflytande; och i Cosenza, som grundades av grekerna, kan du uppleva många spännande sevärdheter i det historiska centrumet, bland annat palatis och kloster. 

>>> Få mer information om en semester i Kalabrien här

 
search map