Kalabrien Kurbad i Cassano och antika ruiner i Sibari

Cassano Ionico
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Från antiken

Cassano är en medelstor stad i nordöstra Calabrien, och dess Terme härstammar från antiken. De omtalas i skrifter från 700-talet före Kristus, men blev under tidens gång bortglömda. Först på 1950-talet gjorde man slag i saken att göra dem användbara igen, och år 1969 öppnades de återigen för publiken.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Helande vatten

Ägarna lovar att baden är under stark vetenskaplig granskning, och att det finns läkare sammankopplade med platsen. Man försäkrar också, att vattnet är ett bra bot mot en lång rad krämpor, oavsett om du badar i det, inandas det, eller tar ett lerbad.

En bra kombination

Du kan enkelt kombinera besöket i termerna med en visit i de närliggande grottorna, Grotte di Sant'Angelo, lite söder om Cassano. Det är några fascinerade grottor, skapade genom tiden av underjordiska vattenlöp. De bär också vittnesbörd om mänsklig beboelse ända tillbaka till stenåldern.

Fortsätt till kusten

Du kan också fortsätta ut till kusten till resterna av den antika, grekiska staden Sybaris*. Här kan du, förutom ruinerna av den grekiska staden, se resterna av bebyggelsen från tidig järnålder och från romartiden, bland annat en teater.

* Sybaris, på italienska Sibari, grundades av grekiska kolonisatörer omkring år 720 före Kristus. Staden var så känd för sitt välstånd, att ordet sybarit har kommit att betyda en person som lever i överflöd och lyx. Staden ödelades av grannstaden Kroton år 510 före Kristus.

 
search map