Gerace, Kalabrien Domkyrkan Gerace

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Domkyrkan i Gerace är bland de viktigaste byggningarna i Syditalien. Dess profil dominerar byn från alla håll. Domkyrkan blev öpnad i 1045 och sträcker sig över en yta på 76 meter längd och 26 meter bredd. Dess ritning är ett latinerkors och vilar på fundamenter av en äldre byggning, möjligtvis av basilanskt ursprung (basilianerna är en munkorden).

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Den är uppdelad i tre skepp genom imponerande pelare som härstammar från åtskilliga templer och villor av grekiskt och romerskt ursprung som fanns i området. Alla pelare är olika som symbol för att kyrkan och Gerace socken var de viktigaste i området eftersom de samlade hela området och dess befolkning.

Dess struktur är romansk i all enkelhet och renhet. Det är dock lätt att hitta de normanska drag som pryder linjerna med elegans och kraft. Barocken har också lagt sina spår på kyrkans altare.

 
search map