Semesterbostäder & hotell i Ciminà

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden har fått sitt namn av kummin som här producerades i stora mängder. Kummin, som lokalt kallas ciminaia, är en planta på 35-40 cm. och används såväl som krydda som till att göra en likör(kumeel) - men även som medicin. Ciminà är också känd för sina caciocavallo-ostar, en typisk syditaliensk ost som lagas på mjölkmassa från de frigående korna i området. 

Staden har aldrig haft fler än några tusen invånare. Efter Andra Världskriget upplevde många städer i södra Italien en stark avbefolning, vilket även skedde även i Ciminà. I dag bor ca. 700 invånare i staden, och här finner du endast de mest basala inköpsmöjligheterna. Närmaste större stad ligger ca. 20 km bort och heter Locri. Den närmaste stranden ligger ca. 12 km. öster om Ciminá.

Aslappning på de närmaste stränderna kan kombineras med vandringsturer i Aspromonte Naturreservat. Du kan t.ex. följa den markerade rutten till toppen av Monte Tre Pizzi, där dina ansträngningar belönas med en spektakulär panoramautsikt.

Karta över Ciminà

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden och området, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av Italien. 

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Semesterbostäder i Ciminà

De natursköna omgivningarna och den charmiga landsortsstämningen gör Ciminà till ett idealt resmål för dig, som önskar att uppleva en äkta italiensk idyll. Bland de hundratals semesterbostäder vi erbjuder i sökmotorn här på In-Italia, hittar du just ett stort urval av hotell, semesterlägenheter, B&B och villor i landets många dolda pärlor. 

Vi har redan valt ut områdets bästa semesterbostäder, så du behöver endast välja den typ av logi du vill bo i, eller bäst passar dina behov. Här du särskilda önskemål, kan du eventuellt nyttja de utvidgade sökinställningarna. Annars är du naturligtvis välkommen att kontakta oss för att få hjälp att sätta ihop helt rätt semester i Italien för dig.

Läs mer om Ciminà

Dölj texten
 
 
search map