Historiska villor

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Dessa villor har ofta renoverats så de erbjuder modern komfort men man har samtidigt varit noggrann med att bevara den gamla stilen och ofta en gammal inredning som vittnar om dess historiska prägel. Villorna har dessutom ofta en vacker infart till villan, en allé eller stenmur som leder fram till entrén. Invändigt kan det förekomma vackra fräskmålningar i taket och trädgården är ofta ståtligare än vanliga villor.

Veneto, Torre delle Fate

Torre delle Fate ligger mitt i vinmarkerna och den vackra naturen i utkanten av den lilla staden Refrontollo längs den berömda "Strada del Prosecco" ca. 60 km norr om Venedig. Stället är ursprungligen en antik borg och består av en villa för 6 personer och ett torn med plats för 2 personer, som hyrs ut tillsammans och som har gemensam trädgård och swimmingpool. Marken, som denna enastående villa ligger på, är på totalt ca. 6.600 m² och är perfekt för vandringsturer eller turer med mountainbikes.

Den offentliga vägen, som är mycket lite trafikerad, går bakom villan och det finns parkeringsplats till 2-3 bilar. Den lilla staden Refrontolo ligger endast ca. 500 meter från villan och här hittar man de närmaste inköpsmöjligheterna, det finns även många fina restauranger i omgivningen.

Toscana, Villa La Volpe

Villa La Volpe ligger mitt ibland de böljande kullarna utanför staden Lucca i ett område präglat av slott och villor från 1500-talet. Detta gamla jaktslott har idag blivit snyggt renoverat. Villan ligger i fridfulla omgivningar bland olivträd och gröna berg och dalar. Här kan man räkna med att fåglar och en lättare bris håller en sällskap under hela semestern då inte många andra ljud når hit, bortsett från de som kommer från byn Camigliano som ligger några hundra meter bort.

Villans trädgård breder ut sig på en hektar mark som präglas av olivträd, granatäppleträd, appelsinträd och andra växter. Några få steg från villan mitt på en gräsplan finns villans pool som mäter 12 x 6 meter.

Toscana, Torre di Vignale

Många semesterhus i Toscana är byggda för lång tid sedan och har sett generationer komma och gå. Dock är det inte många hus som har en så lång historia som Torre di Vignale. Det som idag är en härlig villa byggdes på 1300-talet som ett fästningstorn. Idag är villan inredd med antika möbler som också bidrar till stämningen, medan ägaren Paola efter avtal gärna tillagar lunch eller middag efter traditionella lokala regler.

Här uppe på 600 meter över havet blir det inte "för" varmt ens om sommaren och husets tjock stenväggar håller värmen ute. Skogen omkring villan präglar landskapet som också inviterar till längre promenader under ek och kastanjeträd.

Lazio, Villa Mary

Villa Mary ligger i lugna omgivningar bland frodiga vackra kullar täckta med olivplantager och vinodlingar.

Vid huset finns en stor trädgård med vackra cypressar och olivträd samt en pergola med bord och stolar till trevliga kvällar vid grillen. I trädgården håller man på att bygga en en pool på 12 x 5 meter med ett djup som varierar från 1,20 till 1,40 meter. Gillar du tennis eller fotboll så har du möjlighet att fritt använda gårdens sportbana (kan användas till tennis eller som en liten fotbollsplan), som ligger på andra sidan av den väldigt lite trafikerade väg ca. 200 meter från själva huset.

Apulien, Trullo San Gerardo

Mitt i det vackra landskapet utanför staden Castellana Grotte och endast 8 km från havet och stränderna i Monopoli finner man denna charmiga trullo-villa med privat trädgård och pool. I den stora och exotiska trädgården med palmer och fruktträd som omsvärmar villan finner man den sköna poolen (10 x 5 meter), parkeringsplats samt en möblerad terrass, lekplats och grill. Närmaste supermarket finner man endast 500 meter från bostaden.

För de som önskar en privat och avkopplande semester kombinerat med trevliga utflykter är detta ett utmärkt val. Förutom de trevliga kuststäderna Monopoli och Polignano a Mare har man nära till såväl Alberobello och Ostuni (8 km). Närmaste tågstation finner man i Monopoli (8 km) medan närmaste flygplats är Bari eller Brindisi (båda 60 km).

La Torre di Cesare på Amalfikusten

Torre di Cesare är ett gammalt saracenskt torn från 1500-talet. Det ligger på Amalfikusten ca. tre km från Maiori på en klippavsats högt över havet. Ägendommens areal sträcker sig från den panoramiska kustvägen och helt ner till havet.

På vägen ner går du genom en skön och välskött trädgård i medelhavsstil full av överaskningar - från jacuzzin som ligger på en terrassavsats mitt i mellan himmel och hav, till bastun gömd bakom en klippa varifrån man kan se Medelhavet. Det finns åtskilliga panoramiska terrasser med bänkar och keramikbord samt en uppvärmd inomhus/utomhus pool med jacuzzi.

Byggnaderna är utrustade med aircondition, uppvärmning, ismaskin, satellit-TV, DVD, telefon, förvaringsbox och minikylskåp/bar i alla rum, dator med internetuppkoppling, fax, stereo, pool med jacuzzi och privat tillgång till havet samt privat parkeringsplats. Observera att - trots närheten till havet så har inget av sovrummen direkt havsutsikt.

Sicilien, La Collina dei Nebrodi

Utsikten från La Collina dei Nebrodi är så vacker och unik att bara den är värd hela resan till Sicilien! Man bor mitt i naturen, utan några andra grannar än gästerna på plats, och är man intresserad av naturens "bullriga" stillhet - bortsett från ljudet av ko klockor från djuren som betar i området, ja då har man funnit ett litet paradis.

La Collina dei Nebrodi ligger på en utsiktsplats 650 meter ovan havet, och ca 5 km från den charmerande staden San Marco d'Alunzio. Vägen dit är smal och brant, men den är asfalterad och i gott skick, och utsikten längs vägen är helt oslagbar. Huset blev renoverat under 2007, efter att ägarna tagit över det som en ruin. Det finns totalt 7 rum som ger 20 sovplatser (med möjlighet till max 5 extra sängar), välutrustat och profisionellt kök, ett stort uppehållsrum med öppen spis och en ännu större utomhusveranda med utsikt över poolen och havet. Man kan välja om man själv vill ordna maten eller om man vill beställa från ägarfamiljen att tillbereda måltiderna. Här serverar man Nebrodi - bergens traditionella rätter som bl.a. antipasti, stekt lam och hemmalagade maccheroni med ragu. Urvalet av viner är inte stort men de som finns, är goda och till ett ytterst rimligt pris.

 
search map