En guide till Italiens bästa hideaways

Italiens bästa hideaways
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Det italienska landskapet är perfekt att utforska inifrån. Även om det är härligt att spendera lata dagar på stränderna, eller åka på semester till de spännande metropolerna, är vi övertygade om, att det bästa av Italien får du på ett av våra så kallade "hideaways", där du får en unik upplevelse, inte bara då det kommer till hög kvalitet, men också genom att vara mitt i något alldeles speciellt - något som du inte delar med hela världen.

Här kan du läsa om några av våra bästa hideaways i Italien. Gemensamt för dem alla är, att de är populära bland våra skandinaviska gäster, och ger dig känslan av att vara på en helt speciell plats i världen. 

Villas Costa d"Orlando på Sicilien

Alltså, om du inte utbrister ett lätt tillbagadraget "wow" när du anländer till Villas Costa d"Orlando, så har du upplevt mer än de flesta. En helt otrolig utsikt över havet med de Eoliska öarna i fjärran, och så blir du inkvarterad i din alldeles egna villa med privat pool på bergssluttningen. Våra gäster tvekar in om att detta är crème de la crème när det kommer till italienska hideaways.

Dessutom bor du på Siciliens dramatiska norra kust, med kort avstånd till vulkanen Etna och flera andra nationalparker. Från Sverige och Danmark kan du flyga till antingen Palermo, Catania eller Trapani, och njuta av turen till Villa Costa d"Orlando i en hyrbil som du hämtar på flygplatsen.

>>> Läs mer om Villa Costa d"Orlando här

Residence Villa Sant"Alfonso på Amalfikusten

För den stora familjen med barn, hittar man få platser som är så härliga som Residence Villa Sant"Alfonso. Här bor du i rymliga lägenheter, med en otrolig utsikt ner genom klyftan och ut mot Medelhavet - en sann pärla på Amalfikusten. Placeringen "uppe i backarna" ger frisk luft på de varma sommardagarna, och härifrån når du den lilla staden Scala på en kort promenad. Varje lägenhet har sin egen terrass med vacker utsikt, och det finns en stor gemensam pool.

Amalfikusten nås lätt från flygplatsen i Napoli, eller från en av de två flygplatserna vid Rom. Hyr en bil, eller ta tåg och buss hela vägen till Scala. Åk på en utflykt till Napoli, ta en tur upp på vulkanen Vesuvius, eller besök det legendariska, antika Pompeji. 

>>> Läs mer om Residence Villa Sant"Alfonso här

Hotel Leopold vid Cinque Terre

Som klistrad på sluttningen, ligger Hotel Leopold och blickar ut över det azusblå havet vid det populära semesterområdet Cinque Terre. Utöver poolen och dess panoramautsikt, får du också en rad små terrasser, som byggts där terrängen gett möjlighet till det. Släng dig ner i solsängen och njut av morgonsolen, eller åk på utflykt till Cinque Terre under dagen för att vända hem till detta unika hideaway på kvällen, med flera upplevelser i bagaget.

På den andra sidan av backen hittar du stationen, varifrån du lätt kan ta dig runt i Cinque Terre, eller varför inte åka längre och besöka Pisa eller Genova på en utflykt?

>>> Läs mer om Hotel Leopold här

Antica Taverna Casagrande

Bland kullarna i centrala Toscana hittar du Antica Taverna Casagrande, som är så pass fullt av historia och charm, att man inte kan tro att det är möjligt. Antica Taverna Casagrande är hisoriskt sett, något som motsvarar en svensk herrgård, och man har gjort en stor insats för att bevara kulturen på stället - samtidigt som man levererar en härlig upplevelse med hög komfort.

Det är lätt att ta tåget in till t.ex Florens, eller hyra en bil och utforska detta vidunderliga område. Vill du hellre spendera tiden på själva Antica Taverna Casagrande, så finns det en pool både inomhus och utomhus, samt SPA och gym, och dessutom arrangeras det kurser i t.ex. keramik och måleri. Restaurangen - ja, den är fantastisk den med!

>>> Läs mer om Antica Taverna Casagrande här

Residence Celeste vid Comosjön

Bland våra norditalienska hideaways är Residence Celeste en pärla, som charmar de flesta. För äve om semestermagneten Comosjön i sig själv bjuder på en mängd vackra lägen, så har denna gamla vlla, med sitt charmiga och unika läge, fått ett av de bättre platserna på jorden. Du bor högt över sjön, med en helt otrolig utsikt, men samtidigt i promenadavstånd till allt, som du har behov av.

Härifrån är det kort avstånd till den schweiziska gränsen, och därmed kort körtid till södra Sverige - och dessutom endast 15 minuter till färjan över till fantastiska Bellagio.

>>> Läs mer om Residence Celeste här

Boka ditt boende i Italien på ett av ovanstående hideaways till din kommande sommarstemester - eller kanske till en get-away till hösten? Har du behov av mer inspiration, så nyttja vår sökfunktion, där du kan filtrera din sökning på ett visst område, eller söka på en viss typ av semesterboende. Vårt urval innehåller fler än 1800 hotell, villor och semesterlägenheter, så det finns helt säkert något för varje smak.

Tips: Hideaways i andra länder

Hos vårt systerbolag Hideaways Resor kan du hitta massor av läckra hideaways i anda länder som till exempel Frankrike, Spanien, Grekland, Kroatien, Thailand och Portugal. Du kan boka din vistelse med eller utan flyg (som föregår med reguljär-flyg och därför öppnar upp för fler möjligheter till ankomst och avresa). Läs mer om de många rese- och hotelltyperna som du hittar i Hideaways program, och se alla resmål och destinationer du kan resa till här www.hideaways.se

Trevlig resa!

 
search map