Resor till Trieste

Upplev historiens vingslag på en spännande resa till Trieste
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Trieste

Trieste ligger vid gränsen till Slovenien, och endast 30 km från den kroatiska gränsen i regionen Friuli-Venezia Giulia - som den också är huvudstad för - i nordöstra Italien. Med sina cirka 200.000 invånare, är den också den största staden i regionen Friuli-Venezia Giulia, samtidigt som den är bland de 25 största städerna i Italien.

På grund av dess läge nära Balkan-länderna och centrala Europa, har staden varit föremål för många djupa och märkbara påverkningar från både germanska, latinska och slaviska kulturer genom de senaste 2000 åren. Staden var en av de äldsta delarna av Den Habsburska Monarkin och blev senare en av de viktigaste städerna i monarkin - endast överträffad av Prag, Wien och Budapest - och en av de vikigaste hamnarna vid Medelhavet.

Hamnen bidrog till att göra staden till ett ekonomiskt och handelsmässigt centrum och än idag bidrar hamnen till stadens status som ett av de rikaste områdena i Italien. Bland annat är det från hamnens olje-terminal, som Tyskland - genom den transalpena rörledningen - hämtar 40% av sin energi och Österrike hela 90% av sin energi.

Staden har också varit ett konstnärligt och litterärt centrum i slutet sv 1800-talet, och de efterföljande första årtiondena på 1900-talet. Dåtidens stora europeiska kulturpersonligheter besökte ofta staden, däribland Hames Joyce och Sigmund Freud. På den tidpunkten betraktades staden som den enda centraleuropeiska enklaven söder om Alperna. Det sägs också, att det var här i stan, som de första italienska caféerna såg dagens ljus. Några av dem finns ännu idag, såsom The Tommaseo från 1830, San Marco från 1914 och Stella Polare Caé från 1867.

Bland stadens största sevärdheter finns Piazza Unità d"Italia, som är stadens huvudtorg; Castello Miramare, som ligger vid havet 8 km från centrum och har en rad vackra trädgårdar; den romerska teatern vid foten av San Giusto-backen; katedralen Basilica Cattedrale di San Giusto Martire, som är ett av stadens kännetecken och som härstammar från 1300-talet i sin romerska version (även om katedralen också har spår av andra stilarter); och fyrtornet Faro della Vittoria, som är ett av världens högsta fyrtorn (68 meter högt) och som sedan 1927 har vaktat över Trieste-bukten.

>>> Få mer information om en semester till Trieste här

 
search map