Semesterbostäder & hotell i Trieste

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Trieste kallas också porten till Balkan och är en spännande gammal hamnstad vid gränsen till Slovenien med en lång livlig hamn präglad av fina hus. Historiskt sett har staden haft en enorm betydelse för handel och möte mellan andra kulturer i det översta hörnet av Italien. Den var i århundraden en del av Österrike-Ungern och en av de viktigaste hamnstäderna i detta kejsardömme. Först vid upplösningen av kejsardömmet blev staden åter italiensk.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

De historiska omvälvningar staden varit utsatt för har satt sina spår överallt, vilket gör staden till ett spännande besök för den historiskt intresserade.

Läs mer om Trieste

I stadens gamla och stämningsfulla centrum finner man uteslutande gågator med ett stort urval av butiker och restauranger. Mitt i centrum härskar ett livligt utomhusliv och det är inte så konstigt att den lokala befolkningen slår sig ned på de många uteserveringarna även om vintern. Från hamnpromenden har man utsikt mot det vackra slottet Castello di Miramare som ligger längs med strandpromenaden utanför centrum. Här finner man dessutom en härlig park där man lätt får tiden att gå. Triestes läge från klipporna i havet till de gröna kullarna omkring staden gör det naturligt vackert.

Det var faktiskt i denna vackra stad som de första caféerna i Italien kom till. Här möttes italienska köpmän i de tidiga århundrade för att diskutera världssituationen. Staden var centrum för litteratur och musik. I Triese finner man de berömda caféerna, The Tommaseo från 1830, Il Caffé degli Specchi (stadens mest berömda café), San Marco från 1914 och Stella Polare Cafe från 1867. Den världsberömda författaren och diktaren James Joyce (1882-1941) var en flitig gäst på dessa caféer under denna tid då han bodde i staden.

Dölj texten
 
 
search map