Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Friuli

Friuli-Venezia Giulia, som ligger på gränsen till Österrike och Slovenien i den nordöstra delen av landet, är en av Italiens minsta regioner - både geografiskt och befolkningsmässigt med sina drygt 1,2 miljoner invånare. Huvudstaden i regionen är Trieste - ofta betraktad som porten mellan Öst- och Västeuropa - vilken har cirka 205 000 invånare.

Regionen har autonom särstatus - precis som fyra andra italienska regioner - på grund av dess lingvistiska och kulturella mångafall, som naturligtvis hänger samman med dess läge på gränsen till Österrike och Slovenien.

Friuli-Venezia Giulia bjuder på storslagna naturupplevelser i bergskedjan Dolomiterna, och vid de tre större floderna Tagliamento, Isonzo och Livenza. Du kan också välja att besöka naturparken Foce dell"Isonzo, som bjuder på en spännande och mångsidig flora och fauna, eller varför inte åka på en sol- och badsemester vid den nästan 100 kilometer länga kustlinjen längs Adriatiska havet. Här hittar du både breda, barnvänliga sandstränder (såsom stränderna i Ligaono och Grado), fascinerande laguner och spektakulära klippsträckningar. Missa inte strand-pärlan Ligano Sabbiadoro, som bjuder på hela 8 kilometer gyllene sand.

När du har fått nog av naturupplevelserna, kan du gå på upptäcktsfärd i regionens alla intressanta städer. I Cividale del Friuli, som blivit utnämnd som världsarv av UNESCO, hittar du regionens historiska och kulturella huvudstad. I Trieste kan du uppleva vackra palats, spännande romerska monument och museum rika på både antik och modern konst. Aquilia bjuder på resterna av ett romerskt forum samt det Romerska Mausoleumet. I Palmanova kan du gå på upptäcktsjakt i sen renässansarkitektur. Och i Gorizia kan du beundra stadens slott Castello di Gorizia.

Mellan alla sevärdheter bör du inte glömma at smaka på alla de fantastiska lokala rätterna i Friuli. Vilt ledsagat av bär; fisk och skaldjur, som t.ex. räkor, jungfruhummer, ostron och musslor; den berömda majsgröten polenta; den lufttorkade skinkan "San Daniele" som påminner om Parmaskinkan; och regionens många fantasiska vita viner - framförallt dem som härstammar från distriktet Il Collio - är några av alla de gastronomiska upplevelser du kan sätta tänderna i på din resa till Friuli.

>>> Få mer information om en semester i Friuli här

 
search map