Familjesemester

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Italien är ett idealt land för en familjesemester, och när barnen har varit i landet en gång, kan du nästan vara säker på att de vill åka tillbaka igen - och igen. Lyckligtvis gäller det samma de flesta vuxna: Italien är ett semesterland man blir beroende av. Det milda klimatet, solen, stranden, bergen, maten och den glada lokalbefolkningen - som i övrigt älskar barn och inkluderar dem på ett helt annat vis än vad vi kanske gör i Sverige. Det finns inte mycket dåligt vi kan säga om Italien som semesterdestination, framförallt inte när familjesemestern ska planeras.

Det är här ni har gott om tid till barnen, och ni får upplevelser som är något utöver det vanliga. Upplevelser som ni kan samlas om, och tänka tillbaka på med glädje tillsammans.

Läs mer om vilka typer av semesterbostäder du kan hitta hos oss, vi erbjuder ett stort urval av hotell, semesterlägenheter, villor och agriturismo över hela Italien, och flera av dem är ytterst välägnade till en semester med både barn och vuxna.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Med In-Italia kan ni få barnpool, strand och skoj för hela familjen

Det kan dock vara lite av ett pussel när man ska lyckas tillgodose alla familjemedlemmars önskningar inför semestern - det är ju viktigt att ingen har tråkigt och att den goda stämningen är det som kännetecknar er semesterupplevelse. Därför kan det vara klokt, att på förhand överväga vilka faciliteter det ska finnas på det hotellet ni ska bo på under er resa till Italien. 

Att prioritera hotell med barnpool är en riktigt bra idé, speciellt om barnen inte är så stora. Både stora och små barn älskar att leka på stranden, och att bade i havet eller i en sjö, så många familjer letar, på goda grunder, efter en semesterbostad vid vattnet.

Några av alla barnvänliga hotell som In-Italia arbetar med, har en barnklubb där barnen kan ha det kul, medan de vuxna kopplar av.

Barnfamiljer älskar Bibione, Lido di Jeselo och Caorle vid Adriaterhavet

Några av de platser, där vi har ett stort urval av hotell som har både barnpool och ligger vid stranden, är städerna Lido di Jesolo, Caorle och Bibione på den härliga Adriatiska havskusten. 

Caorle, Lido di Jesolo och Bibione är faktiskt ett semesterparadis för barnfamiljer, för det finns så många möjligheter till aktiviteter som barnen tycker om. Den breda sandstranden är naturligtvis i sig själv den största lekplatsen, men barnen behöver inte leta länge för att hitta lekkamrater, lekplatser, minigolf, ponyridning eller glasskiosker. 

De vuxna kan hitta en massa restauranger, barer, caféer, spa- och wellnessfaciliteter, golfbanor och många andra möjligheter som sätter livsnjutning i fokus. 

Bo i semesterlägenhet och njut av flexibiliteten och komforten

Det är också praktiskt för familjer med mindre barn, om det ligger barnvänliga restauranger i kort promenadavstånd från hotellet, eller änu bättre på hotellet. Några kvällar vill ni kanske laga mat själv, och därför kan det vara en idé att överväga om ni ska bo i en semesterlägenhet istället för på ett hotell.

Många hotell i Italien erbjuder en blandning av dessa två boendeformer. Fördelen med en lägenhet är också att ni har gott om plats, och att ni kan känna er mer som hemma, då lägenheter ofta erbjuder mer komfort - här kan nämnas tvättmaskin och diskmaskin som exempel på vad ni kan hitta i några av våra lägenheter. När ni reser med barn, är det praktiskt att ha faciliteter till ert förfogande som påminner om det ni har därhemma - och det kan vara skönt att kunna laga mat hemma i ett eget kök, så att ni inte behöver hitta en restaurang varje gång barnen blir hungriga.

Semester med barn i egen villa - när ni vill vara helt för er själva

Villasemester är en annan fantastisk möjlighet, när ni vill att hela familjen ska resa till Italien tillsammans. Det finns villor överallt i det vackra Italien, och bor ni i en villa, kombinerar ni en upplevelse av det lantliga, autentiska Italien, med en enkel, rymlig och komfortabel boform.

Den stora fördelen med att hyra en villa - utöver platsen - är att ni kan vara helt för er själva under semestern. Det är ingen som kommer att klaga på att barnen skriker och stojar när de leker i trädgården, och ni behöver inte konkurrera med andra familjer om de bästa platserna kring poolen. Många villor ligger i mycker natursköna omgivningar, sär ni kommer att ha en rik möjlighet till att gå på turer, och bara insupa det vackra italienska landskapet.

En del villor är rätt stora, och man behöver vara en rätt stor grupp för att få hyra hela villan själv. Ofta hyr man en lägenhet, och delar på de gemensamma områdena med andra semestergäster. I de flesta fall kommer de andra semestergästerna har samma intressen som ni själva - det vill säga, om villan är lämpad för barnfamiljer, så har de andra också sina barn med sig, så att era barn kan få lekkamrater under semestern, och ni inte behöver vara rädda för att de tystas ner.

>> Läs mer om semester i egen vill i Italien här

Ta med barnen till en äkta italiensk agriturismo - en bondgårdssemester de kommer att älska

Drömmer ni om att spendera semestern på en bondgård i Itaien, där barnen båda kan leka i poolen och komma nära naturen? Att klappa getter, se höns bli matade eller rida på hästar, är något som är en stor hit hos många barn, och detta är några av de upplevelser ni kan få på många av de agriturismo som In-Italia samarbetar med.

Att ett semesterställe är en agriturismo, innebär att det föregår en viss nivå av produktion på stället. Det är oftast födovaror som frukt, nötter eller marmelad, eller egenproduktion av vin och olivolja. Och visst är det något speciellt med att få provsmaka gårdens marmelad till frukosten, eller ett glas av det lokala vinet till middagen?

På en agriturismo finns det gott om plats, frisk luft och rik möjlighet för att ge sig ut på utflykter i området, antingen i bil, eller till fots.

In-Italia samarbetar med agriturismo i större delen av Italien, men framförallt Toscana har många agriturismo som är lämpade för barnfamiljer.

>> Få tips och mer information om en semester på en agriturismo i Italien här

Utvalda hotell och semesterboende till familjesemestern

Här nedan framhäver vi några exempel på hotell och semesterbostäder som vi samarbetar med, där hela familjen kommer att känna sig väl tillpass. Vi har många fler alternativ, så sök på vår hemsida, eller kontakta oss om du vill ha hjälp med att sätta ihop en italienska drömsemester för familjen.

Semesterlägenheter Tenuta Quarrata i Toscana (agriturismo) 

Här kan ni spendera familjesemestern i fantastiska miljöer, med gott om plats och en enorm pool. Vid särskilda kvällar under högsäsongen kan smaka på de läckra rätterna på Tenuta Quarratas restaurang, och skulle ni bli trötta på poolen, kan ni åka till Tirennia som liger 35 km bort och lockar med en sandstrand. Laga själv mat i er lägenhets kök, med härliga råvaror från närområdet. Lägenheterna är rymliga, men enkelt utrustade. Välkommen på familjesemester på Agriturismo Tenuta Quarrata i Toscana.

Semesterlägenheter La Cecinella i Toscana 

Både poolen och stranden ligger endast några få minuter bort, och de är fritt fram för er att använda. Här, i detta läckra lägenhetskomplex, är möjligheterna för en badsemester med massor av upplevelser och komfort stora. Åk på utflykter och beslk Toscanas berömda kulturstäder, och slappna av vid stranden och poolen resten av tiden. Semesterlägenheterna La Cecinella har flera restauranger, ett wellness-center, barnpool, mynt-tvätteri, spelhall, tennisbanor - faktiskt allt ni kan tänka er! Och barnen kommer att njuta av varje ögonblick.

Le Querciole i Toscana (agriturismo) 

Detta vackra semesterställe är ett av våra favoriter i Toscana, inte minst för att det är perfekt till en semester med barn. Kaniner, höns och hästar skapar fröjd hos de små, och barnpoolen i trädgården är också ett stort plus. De vuxna kan njuta av den stora simbassängen, och se fram emot att smaka på de goda vinerna och olivoljorna som framställs på gården. Det finns en gemensam grill, och trädgårdsmöbler till var lägenhet, samt möjlighet för att hyra Agriturismo Le Quercioles tvättmaskin. 

Semesterlägenheter Villa Rossana i Toscana

Njut av en semester med gott om plats i denna välinredda villan, som ligger i promenadavstånd till en landsort. Här kan ni svalka av er i både barnpool och vuxenpool, när ni har varit ute och utforskat de vackra toscanska omgivningarna. Nyttja grillen i trädgården och låt barnen leka på lekplatsen. Lägenheterna är karaktäristiskt inredda, var och en med sin egen prägel. Välkommen till semesterlägenheterna VIlla Rossana i det vackra Toscana

Semesterlägenheter Villaggio Lido del Sole i Bibione 

Semester på barnens villkor. Om de blir trötta på att plaska runt i barnpoolen, kan de tryggt springa runt i området då det är helt bilfritt. Här bor ni nära stranden och ni kan njuta av allt som semesterlägenheterna Villaggio Lido del Sole har att erbjuda, eller ligger nära till - det inkluderar matbutiker, restauranger, glassbarer och minigolf. Lägenheterna är rymliga och enkla, med antingen terrass eller balkong.

Aparthotel Ashanti i Bibione 

Ett semesterställe, som har allt vad hela familjen efterfrågar. Här kan ni välja mellan poolen (och barnpoolen till de minsta) och stranden, vilken ni kommer till via en liten stig. Här har varje lägenhet en solsäng, en stol och ett parasoll till sitt förfogande. Ät frukost på hotellets restaurang, och njut av alla dess faciliteter som t.ex. vattenmassage, gym, och lekplats. Bibione centrum ligger precis utanför dörren, och där behöver ni inte leta länge efter varken restauranger eller underhållning. På hotellet finns dessutom en barnklubb för barn mellan 3-13 år. Välkommen på badsemester till Aparthotel Ashanti i Bibione.

Hotel Residence Gli Ontani på Sardinien 

Barn och vuxna älskar Sardiniens silkeslena, vita sandstränder, som är kända som några av de bästa i Europa. När ni spenderar semestern på Residence Gli Ontani har ni inte långt till stranden, men ni kan också stanna på hotellet och njuta av både barn- och vuxenpoolen. Här finns både restaurang, bar, mynt-tvätteri och barnklubb till barn mellan 4-11 år. Se fram emot att har det kul under Sardiniens sol. Välkommen till Hotel Residence Gli Ontani på Sardinien

 
search map