Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Vulcano är med sina 21 km² och färre än 500 invånare något mindre än grannön Lipari som ligger mindre än en kilometer bort. Vulcano är som de andra eoliska öarna bildad av vulkanisk aktivitet och man kan på ön få en ganska speciell upplevelse om man bestiger ”Vulcano della Fossa” som med en höjd på 293 meter är en ännu aktiv vulkan.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Öns högsta punkt är den utslocknade vulkanen ”Monte Aria” var det nu finns en högslätt av lava, av den porösa bergarten tuf och av andra avlagringar från de sista 10.000 år.

På Vulcano kan man få den väldigt speciella upplevelsen av att bada i badanläggningar med svavelkällor. Bli inte överraskad över att lukten först försvinner efter ett bad med shampo.

Vulcano bjuder på vackra klippor som dock bäst ses från sjösidan. På nordvästsidan finns Grotta del Cavallo (Hästgrottan) på en vild och öde kuststräcka som långsamt sluttar ner mot den svarta Gelso strand, var rangliga kaktusar hänger ut över sidorna.

Nära hamnen finns också vanliga stränder var man kan bada som på vilken strand som helst. Dock är det på Vulcano både en strand med vanlig sand och en annan med svart, vulkanisk sand.

Läs mer om Vulcano Ö

Dölj texten
 
 
search map