Semesterbostäder & hotell på Salina Ö

Båtarna dras upp i grottorna Utsikt från Monte Fossa delle Felci (962 m ö.h.) Pollara Perciato-klippan
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Salina är ett paradis i paradiset. Det är en ö med mycket stark identitet och den är bebodd året runt. Det finns flera små samhälle på Salina som var och en har sin charm och karaktär. Ön kan köras runt på 2-3 dagar med den offentliga bussen som regelmässigt passerar på huvudvägarna. Det är dock roligare att hyra en mopel / scooter så man kan köra i sitt eget tempo och stanna där man vill. På Salina får man stifta bekantskap med ett vackert och varierande landskap där fiskeri, lantbruk och en imponerade natur har satt sin prägel.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Ön är inte ödelagd av turism och det finns inga stora hotell som dominerar landskapet i motsats till många av de andra öarna i Medelhavet.
- Santa Marina är öns största hamn. Här finner man en liten promenad med goda restauranger, möjlighet för att handla och hyra mopeder. Det finns ingen sandstrand men man vänjer sig snabbt till att solbada på de varma klipporna som ligger strax utanför staden.
- Lingua är en lite by med ett spännande torg som blickar ut mot öster så man har fin utsikt över de närliggande öarna Lipari, Panarea och Stromboli. På det lilla torget vid sandstranden finns det en liten bar där det är värt att stå i kö för att få serverat det traditionella pane cunzato som är bröd med tillbehör - portionerna är smakfulla och mycket stora. Bakom den lilla skara av hus sticker en fyr upp samt ett område där man tidigare producerade salt.

Läs mer om Salina Ö

- Malfa ligger på öns norra sida och har en liten hamn och stadskärnan klättrar upp för en klippa. Vägarna är därför branta men stämningen exotisk med fiskare och bönder som säljer sina varor på gatorna i deras eget uppehållsrum. Bakom staden vid de ikke aktiva vulkanerna odlas det mycket speciella vinet Malvasia delle Lipari. I staden finner man dessutom matställe och moped uthyrning.

- Leni är placerad mellan vulkanerna och är öns högst placerade stad. Vid Leni finner man också vinmarker och härifrån precis som från de andra byarna men med längre stigar kan man vandra upp till öns topp. Leni är igentligen ingen riktig by utan snarare en passage mellan de efterföljande byarna Rinella och Pollara samt resten av ön.

- Rinella är en liten by ut till vattnet med en liten hamn och en liten men fin sandstrand. Här kan man också hyra mopeder. Härifrån kan man se Siciliens norra kust och under klara väderförhållande kan man se Nebrodibergen med Etna i bakgrunden.
- Pollara är öns mest exotiska kuliss. Här blev bl.a. den berömda filmen "Postbudet" med Massimo Troisi strax innan han dog. Vägen slutar vid kyrkan där man ofta finner en liten vagn där det säljes ost, skinkor och panini. Byn är mycket lugn med goda avstånd mellan husen. Den ligger faktisst i en jätte krater där halva kraterna har fallit ner i havet. För att komma ner till stranden går man flera meter ner i förhållande till byn. Den så kallade stranden består av sten och försvinner och dyker upp igen i takt med tidvattnet. Vid slutet av stranden finns det några fina men obebodda hus där fiskarna en gång i tiden bodde. Idag används husen som lager för nät och fiskeredskap.

På ön Salina bör man absolut ta en vandringstur upp på bergen Monte Porri och Monte Fossa delle Felci. På det sistnämnda berg har den gamla kratern blivit hem för gigantiska örnar (felci aquiline) som tillsammans med den rika vegetationen som finns på Salina gör detta till ett tropiskt paradis.

Dölj texten
 
 
search map