Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

På Panarea finns det ett intressant arkeologiskt område på Capo Milazzese i närheten av de branta klipporna vid Cala Junco. Här finns rester av en spännande och mycket gammal kultur som pågick mellan 1440 - 1270 f. Kr.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Ett annat charmigt utflyktsmål är området omkring Basiluzzo, Dattilo och Lisca Bianca vid Panarea. Från början var detta en samlad ö vid namn Evonimus men en kraftig jordbävning delade upp ön i de nuvarande 3 små öarna.

Läs mer om Panarea Ö

På Panarea finns det ett intressant arkeologiskt område på Capo Milazzese i närheten av de branta klipporna vid Cala Junco. Här finns det rester från en gammal kultur som gick från 1440 till 1270 f.Kr.

Ett annat charmerande utflyktsmål är området kring de tre klyftorna Basiluzzo, Dattilo och Lisca Bianca vid Panarea. Ursprungligen var det tal om en samlad ö vid namn Evonimus men ett jordskalv bröt upp dem till 3 nuvarande klyftor.

Det är en helt speciell upplevelse att se gurglande vattenbubblor som skapas från gaserna från de underjordiska kraterna. Man menar att det här i under forntiden varit en helgedom för Hefestus.

Dölj texten
 
 
search map