Semesterbostad på Lipari Ö på de Eoliska Öarna

Hotel Residence Acquacalda

Frukostrestaurang Restaurangen bredvid lägenheterna
 
Hotel Residence Acquacalda är inte tillgänglig i dagsläget
Hotel Residence Acquacalda är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Lipari Ö här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Hotel Residence Acquacalda ligger nere vid vattnet i byn Acquacalda - ett av Liparis vackraste och mest exotiska hörn. Acquacalda är den gamla delen av byn där arbetarna - från det närliggande pimpstensbrottet - bodde.

Vy till grannöarna

Den gamla piren på stranden, som myndigheterna vill lägga ner, ger landskapet den förfall som en konstnär skulle ha gjort för att skapa en melankonisk stämning i en fin landskapsbild. Här finns en liten kiosk (som även fungerar som kafé och matställe) som har öppet året runt, och en restaurang bredvid hotellet som har öppet under sommarmånaderna. Från lägenheterna och från stranden har man utsikt till öarna Panarea och Stromboli och från sidan kan man se den vackra ön Salina och den lilla ön Filicudi. På ca 10-15 minuter kan man med båt ta sig till och på en halvtimme till Panarea, och man hyr en privat båt - det finns tyvärr inga offentliga förbindelser till de andra öarna.

Läs mer om Hotel Residence Acquacalda

Ta runt med buss eller moped

Från Acquacalda är det 5 km till Canneto och 9 km till centrala Lipari och på sommaren förbinder en buss Acquacalda med resten av ön. Om man inte vill vara beroende av den offentliga transporten, och inte har bil med sig från Sicilien kan man hyra moped och bil på ön. Ursprungligen användes nuvarande Residence Acquacaldas byggnader som lager åt den efterfrågade pimpstenen, som även bearbetades här. Då de Eoliska öarna hamnade på UNESCOs världsarvslista stängde man brottet och gjorde om byggnaderna till semesterbostäder. Idag finns här 21 lägenheter i eolisk stil med plats till 50 gäster på de tre våningarna.

Fina lägenheter

Lägenheterna är rymliga och fräscha i sin inredning. Alla gäster har möjlighet att njuta av trädgården och solterrassen på taket. Priset inkluderar frukost, men ha inte för höga förväntningar eftersom italienarna inte har för vana att äta särskilt mycket på morgonen - de dricker bara en liten kaffe och skyndar sig ut genom dörren. Men du kan komplettera denna måltid genom att utnyttja köksskåpet eller kokvrån i lägenheterna.

Lägenheterna är enkelt inredda med möbler i pastellfärger. alla lägenheter är utrustade med aircondition, flatscreen-TV, förvaringsbox, balkong eller terrass samt kokvrå (antingen 2 eller 4 kokplattor).

Läs om lägenheterna på Hotel Residence Acquacalda

Dölj texten
 
 
search map