Viserba, Emilia-Romagna Italia in miniatura

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Italia in Miniatura är en stor familjeägd tema- och nöjespark i Viserba precis utanför Rimini, som från att den öppnade 1970 fram till idag, har vuxit från att sträcka sig över ett område på 20.000 till 85.000 m².

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Parken rymmer - med den sista tillbyggnaden i år (2012) - 273 miniatyrer av monument, palats, kyrkor och byggnader i skala 1:25. Allt detta är omgärdat av landskap med backar, floder, hav och tågbanor och 6000 äkta miniatyr träd! Så man kan bland annat se en komplett replika av Venedig, med broar, kanaler, laguner och Markusplatsen.

Genom åren som parken har vuxit, har det också gjorts plats till pedagogiska påhitt, som till exempel Luna Park della Scienza – en avdeling för barn i läran om teknologi och fysik, och Scuola Guida Interattiva för barn mellan 6-12 år som här kan lära sig hur man styr och rör sig i trafiken.

Och så finns här alla de tivoli-nöjen som man kan tänka sig, från vattenkanoner, Sling Shot, kanot-tur, och rutchbanor, 3D teckningar av människor med laserteknik, videogames, samt en Pinocchio-hörna till de minsta. Och så självklart minitåget som kör i hela parken efter speciella turer och teman, även till Piazza Italia som är parkens arena och scen för diverse uppträdanden, konserter etc.

Entré betalning - läs mer på http://www.italiainminiatura.com/en/index.html

 
search map