Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Santarcangelo di Romagna är en stad med ca. 21.000 invånare i provinsen Rimini i regionen Emilia-Romagna, endast 10 kilometer från havet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Levande historiskt centrum

Staden ligger mellan de två floderna Uso och Marecchia och dess centrum är Piazza Ganganelli. Staden är mer eller mindre delad i två delar, en medeltida del och en del från 1700-talet. Den medeltida stadsdelen ligger högt i staden på det lilla berget Giove som också gömmer på mer än 100 tuffstensgrottor. Det är en vacker stad med ett levande historiskt centrum med väldigt välhållna hus och palats.

Läs mer om Santarcangelo di Romagna

Festivalen

Varje år i juli månad hålls en stor festival som fullständigt förvandlar staden i fest och färger. Här ser man skådespel och diverse föreställningar på stadens gator och på de många torgen. Santarcangelo festivalen började redan i år 1971 och är en internationell festival som har till föremål att promovera teater och dans.

Museum

Värd att besöka i staden är kyrkan La Chiesa Colleggiata från 1800-talet som framstår kyrkligt innanför stadens murar. Framför finner man Torre dell´Orologio, stadens klocktorn från 1900-talet som också är stadens symbol. Tycker man om folklore kan man besöka Il museo degli Usi e Costumi della Gente di Romagna, som är en typ av stadsmuseum.

Dölj texten
 
 

Populärt i Emilia-Romagna

Locanda Antiche Macine

Santarcangelo di Romagna

Villa Lidia

Riccione

search map