Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mest populära städer och område

Mer information till din resa till Emilia-Romagna

Emilia-Romagna, belägen i den nordöstra delen av landet, är en av Italien rikaste regioner - och också en av de rikaste regionerna i Europa. Regionen, som är den sjätte största i Italien, har en befolkning på cirka 4,5 miljjoner, och omfattar en stor del av Po-slätten i norra Italien. Nästan 50% av regionens area utgörs således av slätter, medan cirka en fjärdedel av regionen består av backigt landskap, och den sista fjärdedelen av berg i form av bergskedjan Apenninerna.

Emilia-Romagna bjuder på fantastisk gastronomi, stora naturupplevelser, avslappnande sol- och badsemestrar vid kusten, akriva semestrar med vandring i bergen eller med cykelturer på slätterna, samt en lång rad historiska kulturstäder - däribland regionshuvudstaden Bologna med ett av världens äldsta universitet. Och så är regionen huvudsäte för en rad legendariska bilproducenter, såsom Ferrari, Lamborghini, Maserati, Pagani, De Tomaso och Ducat, något som gör resenärer med bilintresse helt saliga.

Regionen är känd för sitt fantastiska kök. Det produceras matvaror här av högsta kvalitet, framförallt när det gäller korv, skinka, ostar, grädde och smör. Smaka t.ex. på de läckra skinkorna Culatello di Zibello och Prosciutto di Parma, eller på korvarna Mortadella Classica och Mortadella di Bologna. En annan berömd produkt från Emilia-Romagna är parmesanosten, som du säkert känner igen från en annan klassiker från regionen: Tagliatelle al ragù (felaktikgt översatt till Spaghetti med köttfärssås på svenska).

På den längre kuststräckan ut mot Adriatiska havet, hittar du massor av trevliga sandstränder och badorter, som passar perfekt till en sol- och badsemester. Den stora badorten Rimini, med sina fantastiska stränder och värld av nöjesaktiviteter, butiker och restauranger, är den mest kända av dessa badorter, men det finns också massor av andra möjligheter om du tycker om de lite mindre besökta städerna.

I regionshuvudstaden Bologna hittar du ett av världens äldsta universitet och andra unika historiska och kulturella sevärdheter. I staden Parma kan du smaka på den berömda skinkan och ostan med samma namn. I Piacenza kan du uppleva unika monument från medeltiden och i Modena är du nära sportbilsmärken som Ferrari, Lamborghini och Maserati, samt flera byggnader som står med på UNESCOs världsarvslista.

>>> Få mer information om en semester i Emilia-Romagna här

 
search map