Semesterbostäder & hotell i Portico di Romagna

Medeltidsbron Ponte della Maestà från 1200-talet Den antika Brusia bron med vattenfall
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

I Portico di Romagna håller man sams och tar hand om varandra - här råden en härlig atmosfär av trygghet och ett bekymmerslöst vardasliv. Sägnen säger, att Dante Alighieri mötte Beatrice Portinari (Dantes ungdomskärlek och musa i samligen Vita Nuova) i denna by.

Karta över Portico di Romagna

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i detta område.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Här råder lugn och ro

Ortens ro och lugna tempo, hänger samman med ortens ålderdomshem och de många äldre invånarna i staden. Runt omkring i staden hittar du dessutom en massa krukor med alla möjliga sorters blommor som gör staden färgglad. Prova även att gå upp i stadens utsiktstorn för att få en vacker panoramautsikt över området, och ett bra intryck av storleksförhållandena. Här finns även de mest praktiska sakerna som bankomat, språkskola, bensinstation, kiosk, affär, bagare, slaktare och en bar.

Läs mer om Portico di Romagna

Nationalpakern Casentinodalen

Staden ligger i utkanten (ca. 5 km) av den vidsträckta naturparken med det långa namnet: Parco Nazionale delle Foreste Casentinesi Monte Falterona Campigna. Här kan du under hösten plocka svamp och tryffel, och du har även goda möjligheter att se vilda orkidéer samt att möjligtvis finna spår efter de vilda djur som bor i området (t.ex. varjar, hjortar och vildsvin).

Montone-floden

Ca. 500 meter från staden finner du vackra naturliga vattenfall med goda badmöjligheter i Montone-floden, som besöks av turister, stadens barn och andra vattenälskare. Montone-floden löper längst med Portico di Romagna och rinner under Medeltidsbron Ponte della Maestà från 1200-talet. Det avgår även en vandringstur från staden så du kan njuta av det vackra landskapet (och få upp aptiten inför middagen).

Stadsfester

Andra helgen i oktober hålls årets viktigaste stadsfest Sagra dei frutti del sottobosco e dell'artigianato artistico. Här finner du en livlig marknad med boder som säljer hemmagjorda produkter och festliga inslag. Därutöver finns här många initiativ under sommarmånaderna med utomhusteater, utflykter och små matmässor.

Semesterbostad eller hotell i Portico di Romagna

Hos In-Italia har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Emilia-Romagna.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Portico di Romagna? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Du kan med fördel använda filterfunktionen för att lättare hitta precis det du söker. 

Drömmer du om en semester, där du kan njuta tillsammans med familjen eller en större grupp vänner? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Italien. Det är en perfekt lösning för en större grupp, då ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med er av faciliteterna med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Emilia-Romagna, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Här hittar du alla hotell i regionen Emilia-Romagna

Flygplatser och transport

Både Florens flygplats och Bologna flygplats ligger inom räckvidd från Portico di Romagna. Båda dessa flygplatser har som regel direktflyg till någon av flygplatserna i Skandinavien. Du kan själv hitta en passande rutt genom att använda sökmotorn här på sidan.

Som så ofta är tillfället när man vill bo på landet i Italien, är förbindelserna med offentlig transport till Portico di Romagna begränsade. Du kan ta ett tåg till en av de närliggande städerna men du får ta den sista biten med taxi. Det enklaste och mest bekväma sättet att komma runt, är att hyra en bil. Flyger du till Italien, och bokar din hyrbil redan hemifrån, står den och väntar på dig vid ankomst. En bil ger dessutom fler möjligheter att utforska områdets sevärdheter och attraktioner under semestern. 

Resa med flyg till Portico di Romagna

Du kan boka en paketresa med flyg hos oss på In-Italia. När du bokar din semester som ett samlat paket med flyg, boende och eventuell bilhyra eller transfer, kommer du att vara täckt av resegarantifonden och paketreselagen. Därutöver har vi tecknat en utvidgad ansvarsförsäkring och är medlem av Danmarkts Resebyrå-förening.

Hitta din resa till Emilia-Romagna hos In-Italia här

Utflykter

Utöver upplevelserna i närområdet och i naturparken, finns det också många kulturellt intressanta utflyktsmål inom kort köravstånd. Besökt till exempel Faenza, som har cirka 55.000 invånare och ett rikt kulturliv och vackra byggnader. Här hittar du också ett brett urval av restauranger och butiker.

Berömda städer, som Florens och Ravenna, ligger också inom räckvid, och är perfekta mål för en dagsutflykt fyllda med spännande sevärdheter.

Dölj texten
 
 
search map