Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Parma

Parma är delad i två delar och ligger runt floden med samma namn i regionen Emilia-Romagna i den norra delen av Italien. Med sina cirka 200.000 invånare, är det den näst största stden i Emilia-Romagna, endast överträffad av regionshuvudstaden Bologna. Staden är bland annat känd för sitt universitet, som är ett av de äldsta i världen, och för sin fantastiska gastronomi, som inkluderar en rad berönda produkter, såsom proscuittoskinan och parmesanosten. Parma är också känd för sina traditioner inom konst, inte minst måleri och musik.

Bland stadens största sevärdheter finns Palazzo della Pilotti, som är ett komplex av byggnadsverk placerat mellan Piazzale della Pace och Lungoparma i det historiska centret. Byggnaderna härstammar från 1583, och har bland annat varit den spanska drottningen Elisabeth Farneses födelseplats, 1692. Idag rymmer byggnaderna en rad av stadens kulturella institutioner, såsom Palatina-bibilioteket, det Nationella Arkeologiska Museet, en konstskola, ett museum dedikerat till Gianbattista Bodoni, Teatro Farnese och Galleria Nazionale di Parma.

En annan av stadens stora sevärdheter är domkyrkan från början av 1000-talet, med dess världsberömda åttkantiga baptisterium, byggt i en klarröd marmor, och kupolen, som är dekorerad med en fresko av renässansmålaren Antonio da Correggio.

Det finns också många bra utflyktsmöjligheter från staden, t.ex. kan du åka på en heldagsutflykt till de fem små städerna (Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore) i Cinque Terre vid kusten, och uppleva ett av de vackraste landskapen i Italien - som är upptagna på UNESCOs världsarvslista.

Eller så kan du åka på en utflykt till staden Langhirano, som ligger cirka 25 km från Parma, och se hur de berömda parmaskinkorna förarbetas och lagras. Du kan också åka till staden Soragna, som ligger 32 km från Parma, och se hur de stora parmesanostarna blir till på det lokala Parmesanmuseet.

Om du är mer för stora naturupplevelser, kan du åka iväg på en vandringstur i den storslagna bergskedjan Apenninerna.

>>> Få mer information om en semester i Parma här

 
search map