Semesterbostäder & hotell i Monzuno

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Du följer bara motorvägen söderut mot Florens och svänger av vid Sasso Marconi och därifrån ca. 14 km vidare till Monzuno. Staden är således vackert belägen i Apenninerna, som är en bra utgångspunkt för att utforska regionens vackraste kulturstäder. 

Karta över Monzuno

Klicka på kartan här nedan för att få en översikt över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området. Du kan också se avstånd till de närmaste flygplatserna samt till andra städer i norra Europa. 

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Nära golfbana och park

Cirka 2-3 kilometer utanför staden ligger 18-hålsbanan (par 70), Golf Club Molino del Pero, som sträcker sig över 5480 meter. Apenninerna lägger en vacker kuliss bakom golfbanan, och tack vare det behagliga klimatet är det möjligt att spela golf här året om. Klubbhuset är inrett i en gammal lada med vackra bjälkar i taket och en mysig öppen spis. Det finns dessutom en restaurang på stället, som serverar goda lokala rätter.

Det finns i det hela taget många möjligeter att vara fysisk på din semester vid Monzuno. Ta på dig vandringsskorna, eller hoppa på mountainbiken, och gör en utflykt till den närliggande historiska parken, Parco Storico di Monte Sole, som sträcker sig över 6300 hektar och som har vackra landskap och ett rikt djur- och växtliv att erbjuda. Parken blev ursprungligen byggd som minne av tyskarnas massaker av 770 lokalinvånare på hösten 1944 och det finns fortfarande flera minnesplatser på området till ära för de drabbade. 

Läs mer om Monzuno

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos In-Italia har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i regionen Emilia-Romagna.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Monzuno? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten.

Regionens kustlinje, mot Adriatiska havet, är populär bland resenärer som önskar sig en badsemester i Italien. Även om havet ligger inom räckvidd, har Monzuno dock en mer ideal placering för dig som önskar att bo mitt i vacker natur och nära många av Italiens mest intressanta kulturstäder. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du inte köra den långa vägen till Italien, finns det åskilliga internationella flygplatser inom räckvidd från Monzuno. Närmast ligger Bologna flygplats, men även Florens flygplats är en perfekt möjlighet. Du kan därför i regel välja mellan många olika flygbolag, såsom Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian, när du ska hitta en passande resa hit. 

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på In-Italias hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det kör en buss från Sasso Marconi till Monzuno. Sasso marconi har tågförbindelse bland annat med Bologna flygplats och du kan därför komma fram och tillbaka till din semesterbostad med offentlig transport. Vill du däremot komma lättare fram, och dessutom ha friheten att kunna åka iväg på utflykter under semestern, utan att passa tider, så rekommenderar vi att ha en hyrbil till ditt förfogande under semestern. 

Restauranger och shopping

Det ligger en handfull restauranger i Monzuno, och det är inte många minuters körning för att hitta ännu fler alternativ - restauranger, trattorior, pizzerior, i grannstäderna. Emilia-Romagna är känd för sin goda mat, framförallt de goda korvarna och skinkan. Det finns också stora möjligheter att besöka en vingård i regionen, vars mest kända vin är Lambrusco - men det finns naturligtvis en mängd andra goda viner. 

Det är inte långt till minimarknaderna där du kan hitta det mesta du kan tänkas behöva under semestern. Vill du laga dina egna måltider under semestern, rekommenderar vi också att besöka en av de lokala matmarknaderna, där du både hittar goda lokala råvaror, men också kommer nära det italienska vardagslivet. 

Utflykter

Vi kan varmt rekommendera att åka på utflykt till både Bologna och Florens, där du lätt kan få tiden att gå med att promenera runt på de vackra, stämningsfulla gatorna och njuta av städernas butiker, caféer, restauranger och vackra torg.

En resa till denna del av Italien är också perfekt för att ta chansen att besöka Medici-villorna, som byggdes av familjen Medici på de stora lantbruksområdena utanför Florens. 

Önskar du att utforska regionens sevärdheter sällskap med en lokalkänd, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner Viator många välorganiserade utflykter i Emilia-Romagna, som du med fördel kan boka redan hemifrån.

Lokala länkar

Du kan hitta mer information om aktuella händelser på stadens egen hemsida här

Dölj texten
 
 
search map