Maranello, Emilia-Romagna Ferrari: frabriken och utställningsområde

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ferrari har genom åren framställt mer än 200 modeller och en av grunderna till att de fortsätter ligger i grundaren Enzo Ferraris berömda ord: "The best Ferrari is the one, we still haven't made: the next one!"

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Det hela började 1929 då Enzo Ferrari startade raceingteamet Scuderia Ferrari efter en på dåvarande tidpunkt tioårig racingkarriär som testförare för Alfa Romeo. I början körde teamet Alfa Romeo-bilar men det var fram till oöverenskommelser mellan Ferrari och Alfa Romeo och Andra Världskriget satte stopp för Scuderia Ferrari och motorsporten. Men Enzo' s styrka låg i att han var en bättre ledare än förare och år 1943 utvidgade han sitt team med bilfabriken Ferrari som sedan dess självklart körde sina egna bilar. Teamet har vunnit 250 större segrar inom motorsporten, häribland segrar i de klassiska sportvagnsloppen Le Mans, Mille Miglia, Daytona m.fl. och teamet är fortfarande ett vinnande bland annat i Formel 1. Enzo Ferrari dog 90 år gammal år 1988.

Fabriken: Ferrari ligger i Maranello ca. 20 km söder om staden Modena och är verkligen värd ett besök ifall man är Ferrari entusiast. Staden förknippas med den svarta hästen och de röda färgerna och kallas även för Ferrari-staden. I Maranello kan man i dag se hur Ferrari utvecklas, produceras och testas. Ferrari området är i storlek med en stad med 15.000 invånare och för entusiaster är detta ett mekka. Enstaka led i produktionen försigår i Modena där förutom Ferrari förknippas med bilproducenter som Maserati, Bugatti, Lamborghini, De Tomaso och Cizeta.

Galleria Ferrari: På fabrikens egna utställningsområde visar Ferrari 20-25 av sina bilar året runt; det bytas regelbundet ut beroende på aktuell utställning: 50 års jubileumet för Ferrari, Enzo Ferraris 100 årsdag eller ett specifikt tema som de små åtta-cylindrade Ferrari bilarna. Förutom bilarna kan man även iakkta komponenterna, motorerna, mekaniken och testa genom ett videospel hur det är att vara föraren av en av de mest prestigefyllda bilarna i världen: Ferrarin. Här kan man även se vinnarstatyer, raceing historia, de tekniska ritningarna och mycket mer om Ferrari. Här finns naturligtvis också en Ferrari shop, en bokhandel och ett café.

Fiorano testbana: Fiorano är Ferraris testbana där fabriken testar de nyaste prototyperna och naturligtvis sina Formel 1 bilar. Man kan inte komma in på banan men det ska vara möjligt att få en glimt av en av de snabba bilarna över stängslet.

Hitta hit:
- Från Milano svänger man av vid Modena Nord och fortsätter mot Sassulo. Innan Formigne följer man skyltarna mot Maranello.
- Från söder svänger man av vid Modena Sud (syd) och fortsätter på väg SS 623 i ca. 1 km. Härifrån håller man till vänster vid Strada Gherbella och fortsätter ca. 4 km. I rundellen svänger man till vänster på väg SS 12 och fortsätter ca. 10 km till staden Pozza. Här svänger man till höger de sista 3 km fram till Maranello på vägen Via Vignola.

Öppettider Galleria Ferrari och souvenirbutikerna har öppet dagtid alla dagar i veckan året runt.

 
search map