Semesterbostäder & hotell i Maranello

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ferrari-entusiast?

I staden Maranello produceras världens mest berömda bil - nämligen den italienska Ferrarin. Det är utan tvekan värt att lägga vägen förbi denna stad, inte minst för Ferrari-entusiasten, som här har många möjligheter att se de vackra bilarna - om inte på stadens gator, så på Ferraris egen testbana. För ögonblicket är man lycklig om man kan kika över stängslet, för några gäster är inte tillåtna. 

Närmaste storstad, Modena, ligger cirka 20 kilometer norrut. Till regionshuvudstaden Bologna är det cirka en timmes bilfärd, medan Florens ligger cirka 1,5 timme bort. Bilentusiaster som spenderar semestern vid Gardasjön, kommer säkert också köra till Maranello (1,5 timme) för att komma nära de heliga hallarna. 

Karta över Maranello

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, och för att se vilka semesterbostäder vi erbjuder i området. 

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Ferrari här och där

Staden är mycket influerad av Ferrari och här hittar du många butiker med Ferrari-saker, från bilar till accessoarer, samt Ferraris egen restaurant "Il Cavalino" som flitigt besöks av de förnäma "Ferrari-herrarna".

Läs mer om Maranello

Ferrari-museet

Den största sevärdheten i staden är "Museo Ferrari" som är ett museum med Ferraribilar från äldre dagar, fram till de allra nyaste idag. Här finns även möjlighet att se diverse pokaler som bilmärket har vunnit genom åren, samt att testa en Ferrari-stimulator så du själv kan få känna på hur det är att köra en Formel 1-bil. Museet är öppet alla dagar från kl. 9:30 till kl.18:00.

Mer information hittar du på: musei.ferrari.com

Semesterbostäder i Ferraris hemstad

På In-Italia kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Emilia-Romagna.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Maranello under din valda resperiod. Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Flygplatser och lokal transport

Ska du spendera semestern i Maranello, ligger Bologna flygplats - officiellt Aeroporto Gugliemo Marconi di Bologna - närmast. Denna flygplats bestjänas av stora som små flygbolg, däribland SAS, Alitalia, easyJet och Ryanair.

I sökmotorn här på In-Italia, kan du enkelt söka efter direkta flygförbindelser till Bologna, eller till en av de närliggande flygplatserna. Det är också lätt att hitta billigast prid på dina flygbiljetter.

Det finns en bussförbindelse till Maranello från flera grannstäder, bland annat Formigine, som har en tågstation. Det är således möjligt att komma till och från staden med offentlig transport, men du ska vara intställd på att detta normat sätt tar betydligt längre tid än om du har en egen bil. Vi rekommenderar därför våra resenärer som ska bo i Maranello, att hyra en bil - så har ni större frihet under semestern, och kan åka iväg på utflykter utan att behöva anpassa er efter tidtabeller.

Restauranger

Du behöver inte lämna staden för att äta gott. Här finns, utöver Ferraris egen restaurang, nämligen många restauranger i alla olika prisnivåer. Dessutom finns här gott om caféer, barer och gelaterior. Kör du till grannstäderna, eller till Modena, är urvalet ännu större. Bor du i en semesterlägenhet med eget kök, finns det goda möjligheter till att handla in mat för att laga sina egna måltider - en perfekt chans att experimenter med de goda, lokala råvarorna.

Sevärdheter och utflykter

Det är ingen tvekan om, att Ferrari tar stor plats i staden, och bilen är absolut den primära attraktionen. Du befinner dig dock i en stad, vars historia sträcker sig mycket längre tillbaka än till den första Ferrarin. Här har man till exempel gjort fyng, som vittnar som bosättningar redan under bronsåldern, och stadens slott från runt 1000-talet, är fortfarande i fint skick. Slottet är idag privatägt, och det finns därför ingen offentlig tillgång. Om du är på semester i Maranello, finns det dock flera möjligheter att besöka alla de gamla, imponerande slotten i närområdet - åk t.ex. till Castello di Formigine eller Sassuolo Palazzo Ducale i grannstäderna, som både ligger inom några få kilometer.

Området är också känt för sin gastronomi. Flera hundra år innan Enzo Ferrari överhuvudtaget började drömma om att bygga sportbagnar, var Maranello känd för sin produktion av balsamico, Parmigiano Reggiano och honung.

Lite längre bort ligger Ferrara, som också är ett utflyktsmål värt att rekommendera. Här finns en mängd vackra renässansbyggnader, och staden som är upptagen på UNESCOs världsarvslista, är på det hela taget en riktig skattkammare av historia och konst - och även här finns många möjligheter att njuta av regionens goda mat och vin.

Lokala länkr

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska)

Dölj texten
 
 
search map