Semesterbostad i Lizzano in Belvedere i Emilia-Romagna

Borgo Pianello - Smak av Italien 8 dagar

 
Borgo Pianello - Smak av Italien 8 dagar är inte tillgänglig i dagsläget
Borgo Pianello - Smak av Italien 8 dagar är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Lizzano in Belvedere här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Låt dina smaklökar löpa amok

Emilia-Romagna är en av landets trevliga regioner och just denna är vida känd för sitt fina kök. Det är härifrån den kända osten Parmigiano Reggiano kommer och regionen är även känd för sina goda "salumi" d.v.s skinka och salami, samt för sin unika balsamvinäger. Utöver detta finns här ett vackert inland, långa sandstränder, ett underbart inland och flera pittoreska och historiska städer som Bologna, Parma, Piacenza, Modena, Ferrara och Ravenna.

Du kommer att märka att jordbruk också är en viktig del och här odlar de inte bara olika grödor och frukter utan även vindruvor. Det kända vinet Lambrusco produceras här och det finns fler sorter att välja mellan än de vi oftast känner till. Emilia-Romagna är med andra ord är en plats för dig som längtar efter total avkoppling och som uppskattar god mat.

Detta program inkluderar 7 övernattningar i lägenhet, 3 matlagningskurser med lunch och vinprovning, välkomstbag samt kokbok. Du har dessutom en gourmetmiddag på en typisk restaurang i området. Du får även förslag till sevärdheter och lokala producenter (Parmigano Reggiano, grappa, balsamvinäger, typiska ostar och vinproducenter). Minimum antal deltagare är 2 personer och max 20 personer. Detta innebär att du eventuellt lagar mat tillsammans med andra.

Ett vackert landskap med gröna kullar

Matlagningskursen hålls på Borgo Pianello som ligger nära den Toskanska gränsen. Gården är en av områdets äldsta gårdar och intill dig har du Valle Dardagna, en frodig dal och bergen Riva. Detta innebär att om du kommer hit på vinterhalvåret har du möjlighet att åka skidor i Apenninerna.

Det trevliga lilla gården ligger ca 76 km sydväst om Bologna och är som sagt omgiven av gröna kullar, åker och berg. Ett vackert landskap med skön, romantisk atmosfär. Här blir du väl omhändertagen och det är oftast ägaren själv, Marco, som ser till att du har det så bra som möjligt.

Som gäst har du tillgång till en trädgård på ca 10.000 m² där det finns en utomhuspool varifrån du har utsikt över det fina landskapet. Faller grillandan på finns det möjlighet till detta på de gemensamma grillplatserna. En bar har öppet i högsäsong ca 15/6-15/9. Vinprovning finns på förfrågan och gårdens vin kan du alltid köpa med dig hem. Närmsta restaurang ligger ca 300 meter bort och närmsta matbutik har du ca 2 km från ditt boende.

Dagsprogram

Underbara dagar med sol, bad och avkoppling kombinerat med lokala specialiteter och matlagning. Kan det bli bättre?

Dag 1;
Du ankommer en lördag, och kan checka in efter kl 15.00.

Dag 2;
Välkommen till Borgo Pianello och du börjar med en lunch samt fri tid så att du kan utforska dina omgivningar eller koppla av vid poolkanten.

Dag 3;
Matlagningskurs under ledning av kökschefen Stefania där du bl.a får lära dig hur man gör typiska rätter från Bologna som hemlagad pasta med ragusås. Aperitif och lunch som innefattar både antipasto, förrätt, huvudrätt, dessert och vinprovning avslutar kursen.

Dag 4;
Matlagningskurs med Stefani som i dag visar hur man lagar "gröna" rätter från Toscana, som t.ex. bruschetta samt cantuccini kakorna.

Dag 5;
Matlagningskurs/Pizzadag där du får lära dig hur man gör en äkta italiensk vedugnsbakad pizza och du kommer givetvis att få göra din egen pizza. Aperitif, lunch och vinprovning avslutar kursen.

Dag 6;
En dag perfekt att besöka lokala producenter, vandra eller cykla. I området finns det mycket spännande att upptäcka.

Dag 7;
Ännu en ledig dag att se dig om i området eller att koppla av med lite sol och bad. Kvällen avslutar du med en middag på gourmetrestaurang.

Dag 8;
Check ut och avresa

Priser och avreseinformation

Kursen hålls från lördag till lördag. Detta innebär att du måste söka med ankomstdag lördag och 7 nätter för att få upp pris och tillgänglighet. Kursen hålls i perioden 27/4-6/7 och 24/8-2/11.

Priserna inkluderar:
- Boende i sju nätter i lägenhet
- 3 matlagningskurser med lunch och vinprovning samt kokbok
- 1 gourmetmiddag på en typisk restaurang

Priserna inkluderar inte:
- Transport till och från Italien och till hotellet
- Transport i området (egen bil el. hyrbil)
- Övriga måltider och drycker
- Lokala skatter
- Övrigt som inte är nämnt under inkluderat

Du bor i trevliga lägenheter

Den lägenhet ni får beror på hur många ni är. Det kan vara i en studiolägenhet eller en lägenhet med separat sovrum. Lägenheterna på Borgo Pianello är både trevligt och komfortabelt inredda, en del med synliga stenväggar och välvda tak. De är all utrustade med öppen spis, Sat-TV, Wi-Fi, DVD och CD-spelare, pentry med bl.a två kokplattor, kaffe/tekokare, kylskåp, brödrost, grill och ugn. De har alla eget badrum med dusch eller badkar och hårtork samt toalettartiklar.

Lägenheterna har egen uteplats, antingen i direkt anslutning eller ute i trädgården. Det hålls bröllop och andra events på Borgo Pianello på grund av sin fina miljö.

 
 
search map