Semesterbostad i Lizzano in Belvedere i Emilia-Romagna

Borgo Pianello - Smak av Italien 8 dagar

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Låt dina smaklökar löpa amok

Emilia-Romagna är en av landets trevliga regioner och just denna är vida känd för sitt fina kök. Det är härifrån den kända osten Parmigiano Reggiano kommer och regionen är även känd för sina goda "salumi" d.v.s skinka och salami, samt för sin unika balsamvinäger. Utöver detta finns här ett vackert inland, långa sandstränder, ett underbart inland och flera pittoreska och historiska städer som Bologna, Parma, Piacenza, Modena, Ferrara och Ravenna.

Du kommer att märka att jordbruk också är en viktig del och här odlar de inte bara olika grödor och frukter utan även vindruvor. Det kända vinet Lambrusco produceras här och det finns fler sorter att välja mellan än de vi oftast känner till. Emilia-Romagna är med andra ord är en plats för dig som längtar efter total avkoppling och som uppskattar god mat.

Detta program inkluderar 7 övernattningar i lägenhet, 3 matlagningskurser med lunch och vinprovning samt kokbok. Du har även tre gourmetmiddagar på en typisk restaurang i området. Du får även förslag till sevärdheter och lokala producenter (Parmigano Reggiano, grappa, balsamvinäger, typiska ostar och vinproducenter). Minimum antal deltagare är 2 personer och max 20 personer. Detta innebär att du eventuellt lagar mat tillsammans med andra.

Ett vackert landskap med gröna kullar

Matlagningskursen hålls på Borgo Pianello som ligger nära den Toskanska gränsen. Gården är en av områdets äldsta gårdar och intill dig har du Valle Dardagna, en frodig dal och bergen Riva. Detta innebär att om du kommer hit på vinterhalvåret har du möjlighet att åka skidor i Apenninerna.

Det trevliga lilla gården ligger ca 76 km sydväst om Bologna och är som sagt omgiven av gröna kullar, åker och berg. Ett vackert landskap med skön, romantisk atmosfär. Här blir du väl omhändertagen och det är oftast ägaren själv, Marco, som ser till att du har det så bra som möjligt.

Som gäst har du tillgång till en trädgård på ca 10.000 m² där det finns en utomhuspool varifrån du har utsikt över det fina landskapet. Faller grillandan på finns det möjlighet till detta på de gemensamma grillplatserna. En bar har öppet i högsäsong ca 15/6-15/9. Vinprovning finns på förfrågan och gårdens vin kan du alltid köpa med dig hem. Närmsta restaurang ligger ca 300 meter bort och närmsta matbutik har du ca 2 km från ditt boende.

Dagsprogram

Underbara dagar med sol, bad och avkoppling kombinerat med lokala specialiteter och matlagning. Kan det bli bättre?

Dag 1;
Du ankommer en lördag, och kan checka in efter kl 15.00. På kvällen får du middag på gourmetrestaurang

Dag 2;
Matlagningskurs under ledning av kökschefen Stefania där du bl.a får lära dig hur man gör typiska rätter från Bologna som hemlagad pasta med ragusås. Aperitif och lunch som innefattar både antipasto, första rätt, huvudrätt, dessert och vinprovning avslutar kursen.

Dag 3;
Matlagningskurs med Stefani som i dag visar hur man lagar "gröna" rätter från Toscana, som t.ex. ribollita (typisk soppa). Aperitif och lunch som innefattar både antipasto, första rätt, huvudrätt, dessert och vinprovning avslutar kursen.

Dag 4;
Ledig dag för att se dig omkring i området och du avslutar med en middag på gourmetrestaurang.

Dag 5;
Ännu en fri dag att bara slappa vid poolen eller i trädgården, eller varför inte upptäcka dina omgivningar.

Dag 6;
Fri dag att se dig om i området och som du avslutar med en middag på gourmetrestaurang.

Dag 7;
Matlagningskurs/Pizzadag där du får lära dig hur man gör en äkta italiensk vedugnsbakad pizza och du kommer givetvis att få göra din egen pizza. Aperitif och lunch och vinprovning avslutar kursen.

Dag 8;
Check ut och avresa

Priser och avreseinformation

Kursen hålls från lördag till lördag. Detta innebär att du måste söka med ankomstdag lördag och 7 nätter för att få upp pris och tillgänglighet. Kursen hålls i perioden 7/4-30/6 och 25/8-3/11.

Priserna inkluderar:
- Boende i sju nätter i lägenhet
- 3 matlagningskurser med lunch och vinprovning samt kokbok
- 3 gourmetmiddagar på en typisk restaurang

Priserna inkluderar inte:
- Transport till och från Italien och till hotellet
- Transport i området (egen bil el. hyrbil)
- Övriga måltider och drycker
- Lokala skatter
- Övrigt som inte är nämnt under inkluderat

Du bor i trevliga lägenheter

Den lägenhet ni får beror på hur många ni är. Det kan vara i en studiolägenhet eller en lägenhet med separat sovrum. Lägenheterna på Borgo Pianello är både trevligt och komfortabelt inredda, en del med synliga stenväggar och välvda tak. De är all utrustade med öppen spis, Sat-TV, Wi-Fi, DVD och CD-spelare, pentry med bl.a två kokplattor, kaffe/tekokare, kylskåp, brödrost, grill och ugn. De har alla eget badrum med dusch eller badkar och hårtork samt toalettartiklar.

Lägenheterna har egen uteplats, antingen i direkt anslutning eller ute i trädgården. Det hålls bröllop och andra events på Borgo Pianello på grund av sin fina miljö.

 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Liknande ställen

Borgo Pianello - Toskana och mycket mer 6 dagar

Lizzano in Belvedere, Emilia-Romagna

Borgo Pianello - Pasta & Pizza 5 dagar

Lizzano in Belvedere, Emilia-Romagna

Borgo Pianello - Matlagning Bologna 4 dagar

Lizzano in Belvedere, Emilia-Romagna

Rekommendationer till dig

Villa Giada

Imperia, Ligurien

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio, Toscana

Podere La Pieve Vecchia

Riparbella, Toscana

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Emilia-Romagna

search map