Semesterbostad i Lizzano in Belvedere i Emilia-Romagna

Borgo Pianello - Pasta & Pizza 5 dagar

 
Borgo Pianello - Pasta & Pizza 5 dagar är inte tillgänglig i dagsläget
Borgo Pianello - Pasta & Pizza 5 dagar är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Lizzano in Belvedere här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Detta program inkluderar 4 övernattningar i lägenhet, 2 matlagningskurser med lunch och vinprovning samt kokbok. Du har även 2 gourmetmiddagar på en typisk restaurang i området. Du får även förslag till sevärdheter och lokala producenter (Parmigano Reggiano, grappa, balsamvinäger, typiska ostar och vinproducenter). Minimum antal deltagare är 2 personer och max 20 personer. Detta innebär att du eventuellt lagar mat tillsammans med andra.

En välkänd region

Emilia-Romagna är känd för sin Parmigiano Reggiano, sina goda skinkor och salami, samt för sin unika balsamvinäger. Förutom att detta är ett paradis för dig som älskar god mat bjuder regionen på fina sol- och badstunder samt ett underbart inland och historiska städer som Bologna, Parma, Piacenza, Modena, Ferrara och Ravenna, bara för att nämna några.

Att jordbruk är en viktig del går inte att undvika och i regionen odlar de inte bara olika frukter och grödor utan här finns även gott om vindrankor. Detta är nämligen det kända vinet Lambruscovinets hemland och här finns fler sorter att välja mellan och med högre status än de vi oftast känner till här hemma. Med andra ord skulle vi vilja påstå att Emilia-Romagna är en plats för dig som längtar efter total avkoppling och som uppskattar god mat.

Du bor i ett vackert kuperat område

Matlagningskursen hålls på Borgo Pianello, en av områdets äldsta gårdar som ligger nära den Toskanska gränsen. Intill gården ligger Valle Dardagna, en frodig dal och bergen Riva, vilket innebär att om du väljer att åka hit under vinterhalvåret har du möjlighet till skidåkning i Apenninerna.

Borgo Pianello ligger ca 76 km sydväst om Bologna i ett mycket vackert och kuperat landskap med romantisk atmosfär. Här är det lätt att komma ner i varv och du blir väl omhändertagen och då är det oftast ägaren själv, Marco, som ser till att du har det bra.

Till huset hör en trädgård på ca 10.000 m² där du har en utomhuspool varifrån du har utsikt över det fina landskapet. Du bor med självhushåll men på tomten finns gemensamma grillplatser, om grillandan faller på. En bar har öppet i högsäsong ca 15/6-15/9. Vinprovning finns på förfrågan och gårdens vin kan du alltid köpa med dig hem. Närmsta restaurang ligger ca 300 meter bort och närmsta matbutik , där du kan handla hem godsaker till din lägenhet, har du ca 2 km från ditt boende.

Dagsprogram

Här får du lära dig att bland annat laga till en äkta italiensk pizza. Du har även tid att se dina vackra omgivningar eller slappa vid poolen.

Dag 1;
Du ankommer en torsdag, och kan checka in efter kl 14.00. På kvällen väntar en middag på gourmetrestaurang

Dag 2;
Idag blir det en matlagningskurs/pizzadag och tiramisu där du får lära dig hur man gör en äkta italiensk vedugnsbakad pizza och givetvis kommer du att få göra din egen pizza samt tillaga en äkta tiramisu. Aperitif och lunch och vinprovning avslutar kursen.

Dag 3;
Ledig dag för att se dig omkring i det vackra området och du avslutar med en middag på gourmetrestaurang.

Dag 4;
Matlagningskursen börjar kl. 10.00 under ledning av kökschefen Stefania där du bl.a får lära dig hur man gör typiska rätter från Bologna som hemlagad pasta med ragusås. Aperitif och lunch som innefattar både antipasto, första rätt, huvudrätt, dessert och vinprovning avslutar kursen.

Dag 5;
Check ut och avresa

Priser och avreseinformation

Denna kurs hålls från torsdag till måndag. Detta innebär att du måste söka med ankomstdag torsdag och 4 nätter för att få upp pris och tillgänglighet. Kursen hålls i perioden 7/4-30/6 och 25/8-3/11

Priserna inkluderar:
- 4 övernattningar i lägenhet
- 2 matlagningskurser med lunch och vinprovning samt kokbok
- 2 gourmetmiddagar på en typisk restaurang

Priserna inkluderar inte:
- Transport till och från Italien och till hotellet
- Transport i området (egen bil el. hyrbil)
- Övriga måltider och drycker
- Lokala skatter
- Övrigt som inte är nämnt under inkluderat

Du bor i trevliga lägenheter

Den lägenhet ni får beror på hur många ni är. Det kan vara i en studiolägenhet eller en lägenhet med separat sovrum. Lägenheterna på Borgo Pianello är både trevligt och komfortabelt inredda, en del med synliga stenväggar och välvda tak. De är all utrustade med öppen spis, Sat-TV, Wi-Fi, DVD och CD-spelare, pentry med bl.a två kokplattor, kaffe/tekokare, kylskåp, brödrost, grill och ugn. De har alla eget badrum med dusch eller badkar och hårtork samt toalettartiklar.

Lägenheterna har egen uteplats, antingen i direkt anslutning (de som ligger på bottenplan) eller ute i trädgården (de som ligger på 1a plan). Det hålls bröllop och andra events på Borgo Pianello på grund av sin fina miljö.

 
 
search map